Τοπικά

“Ώρα μηδέν” για τη Χρυσή Αυγή-Μεγάλη συγκέντρωση στο Βόλο με μαθητές, συνδικάτα, οργανώσεις, πολίτες

«Ώρα μηδέν» σήμερα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και με το διαδικτυακό hashtag #ΔενΕίναιΑθώοι οργανώνεται   στο Βόλο συγκέντρωση στις 10 το πρωϊ έξω από τα δικαστήρια του Βόλου. Με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» και «Ναζί στη φυλακή» κόμματα, οργανώσεις , παρατάξεις και πολίτες ζητούν την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, και την ανάδειξή του πολιτικού μορφώματος σε εγκληματική οργάνωση. Αύριο αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα και στη λειτουργία των σχολείων. Μαθητές καλούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Άσυλο, με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας που θα καταλήξει στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Βόλου, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.
Εμείς οι μαθητές στεκόμαστε απέναντι στους ναζί και το ρατσιστικό μίσος. Απαιτούμε με τη σειρά μας την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” και των ταγμάτων εφόδου των Ναζί δολοφόνων της, με απώτερο σκοπό να εξαλειφθεί ο φασισμός από την κοινωνία μας.
Για τον Παύλο και για κάθε θύμα του φασισμού που δεν ακούστηκε ποτέ το όνομά του», αναφέρει ανακοίνωση του Συντονιστικού των μαθητών.

Μήνυμα εναντίον του φασισμού στέλνει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε διαδηλώσεις για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής φασιστικής/ναζιστικής οργάνωσης.
Οι διδάσκοντες του τοπικού Ιδρύματος θα μετέχουν στη σημερινή συμβολική κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.
«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΠΘ συντάσσεται με το κοινωνικό πρόσταγμα για δικαιοσύνη στη δίκη αυτή. Ζητά, όπως ολόκληρη η δημοκρατική κοινωνία, να δοθεί με την απόφαση της δίκης ένα ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον του φασισμού και του νεοναζισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η εγκληματική αυτή οργάνωση δεν προέβη μόνο στην καθοριστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο αρχηγός της, αλλά και σε συνεχείς εγκληματικές ενέργειες εναντίον συμπολιτών μας και εν τέλει εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας.
Σύσσωμο το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, σύλλογοι και φορείς βάζουν τη Χρυσή Αυγή απέναντι και καλούν σε συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες.».
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την κάθαρση, εναντιώνονται και συγκρούονται με φασιστικές πρακτικές, με τάγματα εφόδου, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν για να επιβάλλουν τις θέσεις και τις αντιλήψεις τους.
Το αποτέλεσμα της δίκης εκτός από δικαίωση για τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, θα κρίνει την ποιότητα και την ουσία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έχουν θέση στη φυλακή όσοι επιβουλεύονται τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.
Άλλωστε, το Εργατικό Κίνημα από αυτήν την ανάγκη γεννήθηκε: να αγωνίζεται ενωμένο και με όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για τα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που, κάθε φορά, τον γεννά.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας απευθύνουν κάλεσμα
Για σήμερα στις 10.00 π.μ., έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, ώστε οι πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού για να γκρεμίσουν την αδικία. «Να βροντοφωνάξουμε τη δική μας απόφαση. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, να σαπίσουν στη φυλακή και να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν» αναφέρουν στην ανακοίνωση.
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δηλητηρίασε επί τόσα χρόνια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, που όπλισε το χέρι των φασιστών εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών των κινημάτων, ήρθε η ώρα και επίσημα να καταδικαστεί. Ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δίνουν το παρών και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο λαϊκισμό, το φασισμό, τη βία και την επιχειρούμενη υπονόμευση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλεί τους εκπαιδευτικούς  να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν προκηρυχθεί διευκολυντικές στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ (8-11) και από την ΑΔΔΕΔΥ (11-2).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το