ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη νέα του εποχή

Άρθρα

Αύξηση 2,5% του κόστους παραγωγής των αγροτών

Τοπικά

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα

Επιλογές βιβλίων από νέες εκδόσεις

Πολιτισμός

Επιδιώκει το πρώτο ροζ φύλλο μέσα στο 2019

Αθλητισμός

Σε Μαντζίρη δείχνει να καταλήγει η Νίκη

Αθλητισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Μόσχα

Πολιτισμός

Δοκιμασία σε δύσκολη έδρα για τον Θησέα

Αθλητισμός

Κατηχώρι: Ξέσπασε φωτιά σε ξενώνα

Τοπικά

Φωτιά σε αυτοκίνητο το πρωί στον Άγ. Ονούφριο

Τοπικά

Διαγωνισμός από το Λύκειο των Ελληνίδων

Τοπικά

Παρανέστι – Ορμένιο με το τρένο

Θ Plus

Postcards from Italy

Άρθρα

Τοπικά

«Ομήρου ποίηση-Ιλιάδα» – Εκδήλωση από τον Γλωσσικό Όμιλο Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Ουνέσκο από την έδρα της στο Παρίσι ανακοίνωσε, ότι η Αθήνα ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018. Η Ελλάδα διαθέτει τη βαρύτερη κληρονομιά στον κόσμο σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου, όπως Ποίηση, Φιλοσοφία, Ιστορία, Επιστήμη, Ρητορική, Θέατρο, Μυθολογία και άλλα από την κλασσική αρχαιότητα με πλούτο λέξεων και εννοιών στην ελληνική γλώσσα. Κατέχει επίσης τα πρωτεία στην απόδοση διεθνών επιστημονικών όρων και υψηλών νοητικών συλλήψεων!

Ο Γλωσσικός Όμιλος Βόλου με αφορμή την τιμητική αυτή ανακήρυξη, η οποία θα διαρκέσει ως τις 23 Απριλίου 2019, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ομήρου ποίηση – Ιλιάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οδός Ιάσονος – Φιλελλήνων, αίθουσα Σαράτση, 3ος όροφος. Θα απαγγελθούν και θα αποδοθούν στη νεοελληνική τμήματα Ραψωδιών της Ιλιάδος.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσκαλούν τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.  Θα μιλήσουν οι Κώστας Παπανικολάου, πρόεδρος, νομικός, η Αλίκη Μούτου, υπεύθυνη διδασκαλίας, φιλόλογος και η Ελευθερία Μπουλαμάτση, φιλόλογος. Θα απαγγείλουν οι ανωτέρω καθώς και οι Νίκος Βελαλής, μηχανολόγος, Αθανάσιος Λόης, αντιπρόεδρος, Αμαλία Σέιδου, τ. υποθηκοφύλακας, Χρυσούλα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια ιταλικής φιλολογίας, Στεφανία Καβούρη, Ρία Νιφόρου, Τούλα Παπαδημητρίου, Λίλα Κατσιάνη και Μάγδα Χαραλάμπους.

Την εκδήλωση συντονίζει η Χρυσούλα Παπαευαγγέλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το