ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Σαφάρι ελέγχων

Παραπολιτικά

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Ελλάδα

Τοπικά

«Ομήρου ποίηση-Ιλιάδα» – Εκδήλωση από τον Γλωσσικό Όμιλο Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Ουνέσκο από την έδρα της στο Παρίσι ανακοίνωσε, ότι η Αθήνα ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018. Η Ελλάδα διαθέτει τη βαρύτερη κληρονομιά στον κόσμο σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου, όπως Ποίηση, Φιλοσοφία, Ιστορία, Επιστήμη, Ρητορική, Θέατρο, Μυθολογία και άλλα από την κλασσική αρχαιότητα με πλούτο λέξεων και εννοιών στην ελληνική γλώσσα. Κατέχει επίσης τα πρωτεία στην απόδοση διεθνών επιστημονικών όρων και υψηλών νοητικών συλλήψεων!

Ο Γλωσσικός Όμιλος Βόλου με αφορμή την τιμητική αυτή ανακήρυξη, η οποία θα διαρκέσει ως τις 23 Απριλίου 2019, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ομήρου ποίηση – Ιλιάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οδός Ιάσονος – Φιλελλήνων, αίθουσα Σαράτση, 3ος όροφος. Θα απαγγελθούν και θα αποδοθούν στη νεοελληνική τμήματα Ραψωδιών της Ιλιάδος.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσκαλούν τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.  Θα μιλήσουν οι Κώστας Παπανικολάου, πρόεδρος, νομικός, η Αλίκη Μούτου, υπεύθυνη διδασκαλίας, φιλόλογος και η Ελευθερία Μπουλαμάτση, φιλόλογος. Θα απαγγείλουν οι ανωτέρω καθώς και οι Νίκος Βελαλής, μηχανολόγος, Αθανάσιος Λόης, αντιπρόεδρος, Αμαλία Σέιδου, τ. υποθηκοφύλακας, Χρυσούλα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια ιταλικής φιλολογίας, Στεφανία Καβούρη, Ρία Νιφόρου, Τούλα Παπαδημητρίου, Λίλα Κατσιάνη και Μάγδα Χαραλάμπους.

Την εκδήλωση συντονίζει η Χρυσούλα Παπαευαγγέλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το