Τοπικά

“Όλα στο πόδι για Πανθεσσαλικό και ποδηλατοδρόμιο”

Δεν πέρασαν καλά καλά 3 μήνες από την ημέρα που η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μια διάτρητη σύμβαση για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου και ήδη άρχισαν τα παρατράγουδα, όπως τονίζει η παράταξη Μαζί για τον Βόλο.

“Η τελευταία εξέλιξη (ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακής εταιρείας στην οποία θα έχει τον λόγο ο Δήμος Βόλου αλλά χρήματα θα πρέπει να βάλουν Επιμελητήριο και Περιφέρεια ) επιβεβαιώνει πλήρως όλες τις επισημάνσεις που είχαμε καταθέσει για το θέμα της παραχώρησης. Συγκεκριμένα, είχαμε τονίσει πως το πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για να περιέλθει το Πανθεσσαλικό στην πόλη και να αξιοποιηθεί προς όφελος της, κάτι που άλλωστε στηρίζουμε, δεν θα έπρεπε να γυρίσει μπούμερανγκ, προκαλώντας ένα δυσβάσταχτο οικονομικό πρόβλημα στο Δήμο.

Η αποδοχή εκ μέρους του Δήμου μιας τέτοιου μεγέθους εγκατάστασης είναι αφελές να γίνεται χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και τη λειτουργία του, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές, με την ελπίδα πως μπορεί έπειτα να βρεθούν κονδύλια. Είναι επίσης εγκληματικό ότι σε ένα τέτοιο project πρώτα ο Δήμος θέλησε να παραλάβει το Στάδιο και μετά άρχισε να βλέπει τι και πως θα πράξει. Το ότι απαιτούνταν μελέτη βιωσιμότητας για την παραχώρηση, ώστε να είναι εξασφαλισμένα τα ποσά και τις πηγές αυτών, που χρειάζεται στο διηνεκές το Πανθεσσαλικό για να λειτουργήσει, ήταν ψιλά γράμματα για τον Δήμο.

Σε αυτήν τη βάση είχαμε προτείνει πρώτα να γίνουν όλα τα παραπάνω και μετά να κινηθούν διαδικασίες από μεριάς Δήμου. Επίσης, σε αυτήν τη λογική είχαμε προτείνει πρώτα διαβούλευση με όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους φορείς και μάλιστα να υπάρχει ενεργή εμπλοκή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που και τα χρηματοδοτικά εργαλεία διαθέτει και θα μπορούσε να εγγυηθεί τον υπερτοπικό (Πανθεσσαλικό) χαρακτήρα ενός τέτοιο εγχειρήματος.

Ξαφνικά η Περιφέρεια φαίνεται αρνητική με την όλη εξέλιξη, με αποτέλεσμα να εισπράττει τη δυσαρέσκεια του Δημάρχου, που κάνει σαν παιδί που του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια και δεν έχει μάθει να του λένε όχι.  Μάλλον θεωρούσε δεδομένη τη θετική στάση της Περιφέρειας και τώρα έπεσε από τα σύννεφα (μέχρι χτες μέμφονταν την πρόταση μας).

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται, διότι εάν δεν υπάρξει ένα πλάνο συγκεκριμένο θα πρέπει ο Δήμος να παρουσιάσει την προέλευση των χρημάτων με τα οποία θα συντηρηθεί το Στάδιο, που θα βρεθούν τα λεφτά, ποιες δαπάνες θα μειώσει. Από τον εορταστικό φωτισμό, την κοινωνική πολιτική, τις δωρεές (που δεν έκανε) στο Νοσοκομείο, τις επιπλέον από αυτά που προτείνει  η νομοθεσία ελαφρύνσεις προς τον εμπορικό κόσμο, που δεν έκανε;

Ο Περιφερειάρχης με τον Δήμαρχο με τυμπανοκρουσίες παρουσίαζαν σχέδιο και μακέτα για ποδηλατοδρόμιο σε διπλανό χώρο του Πανθεσσαλικού, και τώρα δεν θέλει η Περιφέρεια να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί για έναν Πανθεσσαλικό Αθλητικό χώρο;

Μήπως και το Ποδηλατοδρόμιο που τόσο πολύ το πρόβαλαν και οι δύο, ήταν στο πλαίσιο της εκλογικής τους αγωνίας και ακόμα σαν ιδέα αιωρείται (κι εδώ καμία μελέτη βιωσιμότητας), ήταν κάτι επικοινωνιακό ένεκα εκλογών; Στο κάτω κάτω, όντας πολύ καλοί φίλοι ας τα βρουν μεταξύ τους, όπως έχουν κάνει τόσες φορές στο παρελθόν, για το…καλό της πόλης.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το