Τοπικά

“Οι δηλώσεις του κ. Μαραβέγια για τις νοσηλεύτριες, εκφράζουν την αδηφάγα πολιτική της Κυβέρνησης”

“Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου, χαρακτηρίζοντάς τες – ούτε λίγο ούτε πολύ – αδιάφορες για τη δουλειά τους, ανεύθυνες και τεμπέλες. Καταρχήν, τόσο εμείς, όσο και όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας, γνωρίζουμε πολύ καλά, την αυταπάρνηση με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους, οι γιατροί, οι νοσηλευτές/τριες και σύσσωμο το προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μας” αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου..

Όπως σημειώνει η θέση αυτή όμως του κ. Μαραβέγια δεν αποτελεί προσωπική άποψη. “Εκφράστηκε από Βουλευτή της Κυβέρνησης, στο βήμα της Βουλής και κανένας παρευρισκόμενος Βουλευτής της πλειοψηφίας, ούτε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δεν τοποθετήθηκε διαφορετικά, ούτε φυσικά καταδίκασε. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η άποψη που εξέφρασε ο κ. Μαραβέγιας συνιστά κομμάτι της ιδεοληπτικής θεώρησης που έχει η ΝΔ για τη δημόσια υγεία, την οποία φρόντιζε πάντα να απαξιώνει, και εν τέλει αποτελεί την επιτομή της πολιτικής ατζέντας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που στοχεύει στη πλήρη ιδιωτικοποίηση”.

Στην δήλωσή της η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει:

“Η ίδια Κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές στα μπαλκόνια, την ίδια ώρα που τους άφηνε μόνους και αβοήθητους στη μάχη, έρχεται σήμερα με το πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, να συκοφαντήσει και να επιτεθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας, τους «ήρωες» όπως έλεγε, να απαξιώσει τις υπηρεσίες τους, να ζητήσει την αξιολόγησή τους και εν τέλει να υποβαθμίσει το δημόσιο νοσοκομείο, ανοίγοντας δρόμο για τον ιδιωτικό τομέα και το κέρδος στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πολυδιαφημιζόμενης αξιολόγησης, και με γνώμονα την προτροπή του ίδιου του κ. Μαραβέγια, ο οποίος δήλωσε ότι «αντί για κριτική, ας κάνουν κάποιοι αυτοκριτική», ας μας απαντήσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι ιατροί, υπηρετούντες τον όρκο του Ιπποκράτη, συνάδελφοι Βουλευτές της πλειοψηφίας.

Πώς αξιολογούν την στάση της ιδιωτικής υγείας στην πιο κρίσιμη υγειονομική περίοδο που πέρασε ποτέ ο σύγχρονος κόσμος; Πώς αξιολογούν τις κλειστές πόρτες των ιδιωτικών κλινικών, μπροστά στη τιτάνια μάχη των δημόσιων νοσοκομείων, ιατρών και νοσηλευτών, με τον ιό; Πώς αξιολογούν το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης που ζήτησαν οι ιδιωτικές κλινικές από το κράτος, για να διαθέσουν ΜΕΘ σε non covid ασθενείς; Πώς αξιολογούν την Κυβέρνησή τους, που επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά, κάνοντας πλάτες στους κλινικάρχες, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία κατέρρεαν; Πώς αξιολογούν όσους προτάσσουν τα κέρδη μπροστά στην ανθρώπινη ζωή;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει σκοπό να αφήσει ούτε την υγεία ανεκμετάλλευτη. Όλα βορά στο κέρδος και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Τους ενημερώνουμε όμως ότι η πιο σκληρή αξιολόγηση γίνεται από τους πολίτες, όταν βλέπουν πια το αληθινό πρόσωπο μιας αδηφάγας πολιτικής που είχε ντυθεί με ψέματα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το