Τοπικά

“Οδηγούνται στο «λουκέτο» 280 δομές στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που λειτουργούν μέσω των Ο.Τ.Α.”

O Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει την χρηματοδότηση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών από τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., με συνέπεια να οδηγούνται στο «λουκέτο» 280 Δομές στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που λειτουργούν μέσω των Ο.Τ.Α.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει ότι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση που δεν εξασφάλισε τους εργαζόμενους και τις Δομές.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει:
«Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 117366/5-11-2018 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α., με θέμα, «Παράταση λειτουργίας δομών και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στο πλαίσιο του θεματικού στόχου 9 των ΠΕΠ», σταματά η χρηματοδότηση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Παροχή Συσσιτίου κ.α.) από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Ε.Σ.Π.Α.) γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο των 280 δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι Δομές εξυπηρετούν πανελλαδικά πάνω από 80.000 ωφελούμενους, καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση) και το κλείσιμο τους θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ).
Πιστεύουμε ότι οι εν λόγω δομές όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να αναβαθμιστούν και επεκταθούν συμβάλλοντας στην κατά το δυνατόν άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μέρος της ελληνικής κοινωνίας, λόγω των μνημονικών-νεοφιελελεύθερων μέτρων τα οποία εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.
Θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία των παραπάνω Δομών, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες, εκφράζουμε τη στήριξη μας στους οκτακόσιους (800) και πλέον συμβασιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και καλουμε τους αρμόδιους να ενεργήσουν άμεσα με σκοπό την χρηματοδότηση των Δομών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εξαγριωμένος γορίλας επιτέθηκε στους φύλακες πάρκου

Λες και έπαιζαν σε ταινία του King Kong ένιωσαν επισκέπτες ζωολογικού κήπου στο Τέξας που…

9 Μαρτίου 2024

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από το 1540 μέχρι τον Daniel – Τι έλεγε ο Στράβων πριν από 2.000 χρόνια

«Η πιο μεγάλη πλημμύρα, που σημειώθηκε παλαιότερα στα Τρίκαλα, είναι αυτή του 1907. Τις απογευματινές…

9 Μαρτίου 2024

Η ποιήτρια Αγγελική Θάνου στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλαίσιο Δράσης «περί διαχείρισης συναισθημάτων και δημιουργίας ποιήματος» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου…

9 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο – Πώς παγίδεψε την 15χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 48χρονου παιδόφιλου, ο οποίος…

9 Μαρτίου 2024

Άνεμοι μετακίνησαν ολόκληρη λίμνη κατά τρία χιλιόμετρα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ οι δυνατοί άνεμοι μετακίνησαν τη λίμνη Μάνλι…

9 Μαρτίου 2024

Κατέσχεσαν 11 εκατ. ευρώ από influencers για αδήλωτο εισόδημα

Έντεκα εκατομμύρια ευρώ κατέσχεσαν οι αρχές της Μπολόνια στην Ιταλία από γνωστούς influencers και ψηφιακούς…

9 Μαρτίου 2024