Τοπικά

“Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Όχι στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στο Βόλο”

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, το Σάββατο 16 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσονος.
“Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σταματήσουμε την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας! Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τον πρώτο λόγο στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και πρέπει να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 16 Μαρτίου!
Το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είναι οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών.
Κυβέρνηση-ΕΕ, δημοτική και περιφερειακή αρχή στηρίζουν την καρκινογόνα καύση! Μετατρέπουν το Βόλο σε θάλαμο επικίνδυνων τοξικών ρύπων και αερίων. Η δημοτική αρχή εξάλλου, με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα προωθεί την κατασκευαστή εργοστασίου SRF/RDF για τα κέρδη της ΑΓΕΤ!
Με ψέματα και δικαιολογίες προσπαθούν να μας πείσουν πως ο μονοπωλιακός όμιλος της ΑΓΕΤ καίει με βάση τα “επιτρεπόμενα όρια” που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, όρια, τα οποία βέβαια, ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το πώς εξυπηρετούν τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Το καπιταλιστικό κέρδος και η προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι δυο πράγματα τελείως διαφορετικά.
Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και πολλές φορές με τη ίδια μας τη ζωή.

Δε θα πεθάνουμε για τα κέρδη τους!
Τα κέρδη τους, σκοτώνουν!
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσονος”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το