Ελλάδα

“Όχι” από το ΣτΕ σε αίτημα για αναστολή υποχρεωτικών εμβολιασμών σε υγειονομικούς

“Όχι” είπε το τμήμα Αναστολών του(Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Ολομέλειας) απορρίπτοντας αιτήματα υγειονομικών για αναστολή της απόφασης που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Έτσι, εφόσον οι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι και σήμερα Τετάρτη, δηλαδή την τελευταία ημέρα που δίνει προθεσμία ο νόμος, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και μάλιστα άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών το Γ’ Θερινό Τμήμα ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Αίτηση ακύρωσης και από την ΠΟΕΔΗΝ
Σημειώνεται πως και η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επιπρόσθετα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως, με το υπό κρίση μέτρο, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το