Τοπικά

“Όχι” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου σε αιτήματα πολιτών για κοπή δέντρων

Στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου απευθύνθηκε κάτοικος της Νεάπολη, ζητώντας την παρέμβαση της υπηρεσίας για δύο δέντρα που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του.
Συγκεκριμένα, τα δέντρα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο επί σφηνώθηκε μεταξύ των πλακών του πεζοδρομίου που «σηκώθηκαν» εξαιτίας των δέντρων. «Στις 13 Αυγούστου υπέβαλα το αίτημα μετά τη διαμαρτυρία της γυναίκας που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο και σφήνωσε το πόδι της. Μου επισήμανε ότι οφείλω να συντηρώ το πεζοδρόμιο αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους περαστικούς» δήλωσε ο ίδιος. Όπως είπε, δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δέντρα πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό και πρότεινε να εκριζωθούν και στη θέση τους να φυτευτούν ευθύριζα δέντρα.
Μετά τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πρασίνου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να μην κοπούν τα δύο δέντρα ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απ. Μαλαματίνης σημείωσε ότι αν γίνει σωστό παρτέρι γύρω από τα δέντρα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα ξανά με το πεζοδρόμιο.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και κάτοικος της Αγριάς εξαιτίας δέντρου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Φιλίππου. Ο κάτοικος ζήτησε την κοπή της ελιάς, οι ρίζες της οποίας, όπως είπε, έχουν προκαλέσει πολλά ατυχήματα και ειδικά μικρών παιδιών. «Η ελιά κλείνει όλο το πεζοδρόμιο και όλο αυτό τον καιρό βάζουμε πλάκες και τσιμεντόλιθους για να μην περνούν από το σημείο τα παιδιά. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο πεζοδρόμιο και για να περπατήσει κανείς πρέπει να κατέβει στον δρόμο» δήλωσε ο κάτοικος. Πρόσθεσε, ακόμη, πως όποτε βρέχει, το σπίτι του γεμίζει νερά, εξαιτίας του δέντρου. Ωστόσο από την έκθεση της πολεοδομίας δεν προέκυψε ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικία του.
Οι κοπές των δέντρων και στις δύο περιπτώσεις καταψηφίστηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν συστήματα υπόγειων ή βυθιζόμενων κάδων
Σε τροποποίηση της χωροθέτησης των υπόγειων και των συστημάτων βύθισης – ανύψωσης, κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στον Δήμο Βόλου προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όπως αναφέρθηκε, πολλά από τα σημεία δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ή δεν έχουν τη βέλτιστη χρησιμότητα. Έτσι αποφασίστηκε στο πάρκο Ρήγα Φεραίου, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου αντί για την οδό Λ. Λαμπράκη, να τοποθετηθούν δύο συστήματα υπόγειων κάδων (ένας για σύμμεικτα υλικά και ένας για ανακύκλωση).

Επίσης, συστήματα βύθισης -ανύψωσης κάδων θα τοποθετηθούν στην οδό Ελληνικής Αεροπορίας με Παπαδοπούλου, αντί για την παραλία Νέας Αγχιάλου, στο δημοτικό πάρκινγκ Αγίου Λαυρεντίου αντί για το Τρίγωνο της οδού Δράκειας στην Αγριά και στο Μουρογιάννειο Κληροδότημα αντί για τον Σταθμό Άνω Λεχωνίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το