Αθλητισμός

“Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν διαλύεται” τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ομάδα, αλλά και το θέμα της αναδιάρθρωσης. Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σέρβου κεντρικού αμυντικού Ιγκόρ Φιλίποβιτς.
Ο κ. Μαυρονάσιος αρχικά έκανε μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν στην ομάδα και στη Φούτμπολ Λιγκ, από τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του κορωνοϊού, μέχρι και σήμερα.
Όπως τόνισε, αποφασίστηκε τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ να μη συνεχιστούν, καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα στις ομάδες να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γι’ αυτό και ολοκληρώθηκε μόνο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Προέκυψε θέμα αναδιάρθρωσης, ωστόσο, υπήρχε από την αρχή αβεβαιότητα προς τις εξελίξεις. Έστω και καθυστερημένα, στις 19 Αυγούστου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε μία απόφαση που δικαίωνε τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ από τη θέση 3 έως 8, μεταξύ αυτών και τον Ολυμπιακό Βόλου, για την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 18.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαυρονάσιος: «Από τα λεγόμενα των υπευθύνων πιστεύαμε ότι η αναδιάρθρωση θα προχωρούσε και πάνω εκεί όλες οι ομάδες, μαζί και ο Ολυμπιακός Βόλου, κάναμε τον προγραμματισμό μας, με βάση ότι η ομάδα μας θα ήταν τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2. Περάσαμε ένα μήνυμα στον κόσμο και ένα όραμα, ότι πλησίαζε η ώρα που η ομάδα θα δικαιωνόταν για την περσινή αδικία, όταν κέρδισε την άνοδο μέσα στο γήπεδο και στην ουσία δεν ανέβηκε κατηγορία.
Όπως γνωρίζετε, υπήρξε μία ομάδα, τα Χανιά, που προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, δικαιώθηκε και ανέτρεψε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το σκεπτικό αυτής της απόφασης, που άφησε πολλές ομάδες μετέωρες. Ξεκίνησε μετά ένας άλλος αγώνας, να γίνουν δύο όμιλοι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Η απόφαση ήταν στο χέρι του κ. Αυγενάκη, καθώς έπρεπε να νομοθετήσει σχετικά. Το παλέψαμε κι αυτό, κάναμε μία τεράστια προσπάθεια, ενώ 22 ομάδες καταθέσαμε συμβολικά την περασμένη εβδομάδα τις σφραγίδες μας στη Γ.Σ.Α., μαζί με υπόμνημα και ψήφισμα. Περιμέναμε από τον υφυπουργό αθλητισμού να μας καλέσει, να πάρει μία απόφαση υπέρ της αναδιάρθρωσης, πράγμα που δεν έγινε τελικά. Το Μερα25 κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για να περάσει η αναδιάρθρωση και να καταργηθεί η Φούτμπολ Λιγκ, με τον κ. Αυγενάκη να είναι αρνητικός και καταιγιστικός θα μπορούσα να πω.
Εμείς αυτή τη στιγμή βιώνουμε την πραγματικότητα, που λέει πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει και τη νέα χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή την εβδομάδα θα ξέρουμε πόσες ομάδες θα μετέχουν στο πρωτάθλημα. Γιατί λέγεται, ότι η Καλαμαριά και η Κέρκυρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, μπορεί να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Οπότε, μπορεί να πάμε και σε πρωτάθλημα των 19 ομάδων, αντί των 21. Η εκτίμησή μου, βάσει και των συζητήσεων που κάνουμε στη Λίγκα, είναι ότι θα γίνει ένα πρωτάθλημα Φούτμπολ Λιγκ σε δύο ομίλους, με πλέι οφ και πλέι άουτ. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει στο βορρά και θα διαγωνιστεί με 10 ή με 11 ομάδες».

«Δεν διώξαμε κανένα παίκτη και προπονητή»
Στη συνέχεια ο Σωτήρης Μαυρονάσιος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που έγινε στην ομάδα, τις αποχωρήσεις που υπήρξαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει δυνατός και σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν διαλύεται.

«Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε τον προγραμματισμό, όπως προανέφερα, για να παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου για τις ανάγκες της ομάδας. Ένα αθλητικό κέντρο κόσμημα για την περιοχή. Έναν ξεραμένο βοσκότοπο τον κάναμε αθλητικό στολίδι. Όλες οι εργασίες έγιναν από χρήματα που βγήκαν από την τσέπη μας, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια και επιδότηση.
Προσλάβαμε έναν αξιόλογο προπονητή, όπως είναι ο Περικλής Αμανατίδης, επιτυχημένος, ο οποίος είχε πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, πριν δύο χρόνια και φέτος στέφθηκε πρωταθλητής στη Φούτμπολ Λιγκ με τα Τρίκαλα. Φροντίσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, αντάξια της ιστορίας του Ολυμπιακού. Αποκτήσαμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Τα πράγματα, όμως, ανατράπηκαν με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και διαμορφώθηκε μία άλλη κατάσταση.
Μας ενόχλησε το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με κάποιους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από την ομάδα. Κατορθώσαμε να περάσει από το συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2-Φοότμπολ Λιγκ η πρόταση μας να μπει στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος η διάταξη να ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2. Ήταν πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. Είναι επιτυχία να παίξουμε τη νέα χρονιά σε δύο ομίλους των 10-11 ομάδων και να ανεβαίνουν από κάθε όμιλο δύο ομάδες. Αν δεν μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε τη νέα χρονιά και να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο, να βρούμε ένα μεγάλο ποτάμι να πέσουμε όλοι μέσα. Πολλοί μου τηλεφώνησαν και με ρώτησαν τι γίνεται στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαλύεται; Όσο υπάρχει αυτό το Δ.Σ. της ΠΑΕ, όσο υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με την ομάδα, όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος που μας στηρίζει, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν διαλύεται.

Το νέο τεχνικό τιμ, από αριστερά Τσιαντάκης, Παλάσκας, Ξηροφώτος

Είναι υποχρέωσή μου όμως, ως πρόεδρος της ΠΑΕ, να ενημερώσω τα εξής: Με τους τέσσερις παίκτες, οι οποίοι έφυγαν και με τον προπονητή, είχαμε κάνει ειδική συμφωνία. Όταν διαπιστώθηκε ότι η ομάδα δεν θα παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2, εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν. Εμένα, όμως, προσωπικά, ως πρόεδρο, με πείραξε. Έπρεπε τηρουμένων των αναλογιών, να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν μαζί μας. Μας κακοφάνηκε που έφυγαν… Ποια είναι η διαφορά των ομάδων που απαρτίζουν τη Σούπερ Λιγκ 2 με ορισμένες από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όπως για παράδειγμα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου; Είναι υποδεέστερη ομάδα ο Ολυμπιακός; Είναι υποτιμητικό για ένα ποδοσφαιριστή να παίζει στη Φούτμπολ Λιγκ με τον Ολυμπιακό Βόλου; Ο κ. Αμανατίδης δεν ήταν προπονητής με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Γ’ Εθνική κατηγορία; Επικαλέστηκε οικογενειακό και προσωπικό πρόβλημα. Αν όντως είναι αυτός ο λόγος, τότε ορθά έπραξε και έφυγε. Αν όμως ο λόγος είναι, επειδή η ομάδα θα αγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καπετάνιος δεν πηδάει πρώτος από το καράβι και εγώ προσωπικά ήθελα ο καπετάνιος του Ολυμπιακού Βόλου να καθίσει το καράβι. Ωστόσο, το μοναστήρι να είναι καλά…
Στον Ολυμπιακό Βόλου αντικαταστήσαμε τους παίκτες που έφυγαν με ισάξιους και ικανούς ποδοσφαιριστές και προχωράμε. Ήδη έχουμε αποκτήσει τον Αργεντινό Μπρούνο Μπαράνκο, αλλά και τον Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Επίσης, είμαστε σε συζητήσεις με άλλους δύο αξιόλογους Έλληνες ποδοσφαιριστές και περιμένουμε τις εισηγήσεις του προπονητή μας, Στέφανου Ξηροφώτου, μετά το φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, για να πάρουμε όσους ποδοσφαιριστές θα χρειαστεί η ομάδα. Προκειμένου ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα.
Αυτό που θέλω είναι, να μην υπάρχει εσωστρέφεια στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα γνωρίσει καλύτερες μέρες. Η διοίκηση δεν έδιωξε κανένα ποδοσφαιριστή. Δεν αποδυναμώθηκε η ομάδα. Δεν διαλύθηκε και προχωράει.
Η Ολυμπιακή συμμαχία έγινε και προχωράει. Θέλουμε μεγαλύτερη δραστηριότητα στο κομμάτι που λέγεται συμπαράσταση και ο κόσμος να πάρει ένα εισιτήριο διαρκείας, μία μετοχή και να έχει συμμετοχή στην ομάδα».
Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου της Νεάπολης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: «Με τη δημοτική αρχή είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία πέρυσι. Το ίδιο, πιστεύω, θα ισχύσει και φέτος. Θα αναλάβουμε εκ νέου τη συντήρηση του γηπέδου της Νεάπολης, για όσο χρονικό διάστημα θα κάνουμε χρήση του σταδίου. Ο δήμος Βόλου άναψε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουμε και τη νέα χρονιά τη Νέαπολη, ως έδρα. Ευχαριστούμε πολύ τη δημοτική αρχή που έδειξε κατανόηση σ’ ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ομάδα».

Ξηροφώτος: Η ομάδα θα ενισχυθεί
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση από τον πρόεδρο του νέου προπονητή της ομάδας, Στέφανου Ξηροφώτου, ο οποίος θα έχει ως συνεργάτες τους Νίκο Τσιαντάκη (βοηθός), Αργύρη Παλάσκα (γυμναστής), Γιώργο Καραγιάννη (προπονητής τερματοφυλάκων).
Από την πλευρά του ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Ως προπονητικό τιμ, ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Είναι τιμή για μας, που θα βρισκόμαστε στο τιμόνι της ομάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα, έχει μεγάλη ιστορία και σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν είναι θα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Στόχος της ομάδας είναι να διεκδικήσει την άνοδο και σε βάθος χρόνου να μπορέσουμε να βγάλουμε μέσα από τον Ολυμπιακό και κάποιους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ο βασικός στόχος, επαναλαμβάνω, είναι να αλλάξει κατηγορία η ομάδα. Θα χρειαστεί δουλειά, υπομονή και κάποιο χρονικό διάστημα για να βρει η ομάδα τη συνοχή της. Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί για να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα όπως πρέπει.
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση. Φτιάχτηκε ένα άρτιο αθλητικό κέντρο και είναι ένα σημαντικό έργο για την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς και θα τα δούμε στο γήπεδο.
Θα αξιολογήσουμε το υλικό, έχουμε και το φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε με τη διοίκηση ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν στον τομέα της ενίσχυσης της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός έχει συνέχεια. Πρέπει να έρθουν γρήγορα παίκτες, οι οποίοι θα μας ενισχύσουν. Θα πρέπει να βρούμε χημεία, να αποκτήσουμε συνοχή και να γίνουμε γρήγορα μια «δεμένη» ομάδα».
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, θα αρχίσει στις 17.45, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μία ομάδα της Σούπερ Λιγκ και να μετρήσει τις δυνάμεις του.

Ανακοινώθηκε ο Φιλίποβιτς
Χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας με τον Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει τη έναρξη της συνεργασίας της με τον κεντρικό αμυντικό Ιγκόρ Φιλίππβιτς. Ο 28χρονος Σέρβος στόπερ πέρυσι αποτέλεσε παίκτη του Ασπρόπυργου την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τον καλοσωρίζει στην ομάδα μας και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες στα γήπεδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το