Άρθρα

«Ο Μπέος αδικεί τους δημότες- Υποψήφιοι του συνδυασμού του χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΜΒ»

Του Ιωσήφ Παλάντζα 
Εργαζόμενου της ΔΕΥΑΜΒ και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» 
Προκαλώ τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπεο να απαντήσει επί της ουσίας σε κύρια ερωτήματα για την πόλη.
Παρέλαβε 3.500.000€ οφειλή από την ΔΕΥΑΜΒ για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ με τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων και Αρείου Πάγου. Σήμερα έχουν ανέβει περί τα 4.500.000€ που αντλούνται από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ και ο ίδιος υποστηρίζει χωρίς στοιχεία  ότι χρωστάει η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά 11.000.000€.  Καμία ευθύνη δεν φέρει;
Η δημοτική ενότητα Αισωνίας, πληρώνει ίσως τα περισσότερα δημοτικά τέλη στον δήμο Βόλου. Η ανταποδοτικότητα με βάση όσα εισπράττει ο δήμος προς τους κατοίκους Διμηνίου, Σέσκλου, Παλιούρι και Χρυσή Ακτή Παναγιάς, είναι άδικη.
Το δημοτικό γήπεδο δυτικών συνοικιών,  είναι πλέον μόνο για την ομάδα που υποστηρίζει ένθερμα.  Σκάνδαλο.
Επί ημερών του οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ έχουν υποστεί την μεγαλύτερη αδικία και κοροϊδία. Αν και υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου, δεν τήρησε εξ»αρχής την δικαστική απόφαση για την καταβολή των χρημάτων που στερήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους  από τις περικοπές. Αποτέλεσμα οι οικογένειες των εργαζομένων να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές.
Στον συνδυασμό του,  υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ( αν δεν τους γνωρίζει να με ρωτήσει ), οι οποίοι χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην ΔΕΥΑΜΒ.  Είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να τους βγάλει από το ψηφοδέλτιο του και οι ίδιοι να  παραιτηθούν αν έχουν μια σταλιά τσίπα. Δεν έχει σημασία αν οι οφειλές τους είναι διακανονισμένες, γιατί δεν μπορείς να κατεβαίνεις να ζητάς την ψήφο του δημότη, όταν εσύ ο ίδιος χρωστάς μόνο για νερό υπέρογκα ποσά και ο νόμος απαγορεύει σε όσους χρωστούν άνω των 500€, να θέτουν υποψηφιότητα.
Σύμφωνα με νόμο, οι οφειλές από ακίνητα του δήμου Βόλου προς την ΔΕΥΑΜΒ, από τον Ιούλιο του 2017 πρέπει υποχρεωτικά να πληρώνονται.  Ερωτάται ο κύριος Μπεος αν έχει προβεί σε διακανονισμό αυτών και αν αναγνωρίζει αυτές τις οφειλές!.
Κύριε Μπεο, ως δήμαρχος είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε σε αυτά τα, κρίσιμα ερωτήματα που σας θέτω, επίσης έχετε υποχρέωση σήμερα κι΄όλας   να αποβάλλεται από το ψηφοδέλτιο σας όσους παρανομούν εις βάρος των δημοτών που για 100€ τους κόβεται το νερό, γιατί  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν!!!
Με την ευθύνη των γραπτών μου, είμαι σε θέση αν κληθώ  από την δικαιοσύνη να αποδείξω την νομιμότητα των όσων λέω.
Αλλά κυρίως με την ευθύνη προς τους δημότες που υπηρετώ και θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του, είμαι υποχρεωμένος να υποστηρίξω την αλήθεια και μόνο.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το