Τοπικά

“Ο κόσμος των Δεινοσαύρων” στην πλατεία Πανεπιστημίου – Τι θα περιλαμβάνει το θεματικό πάρκο

Ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν με απευθείας ανάθεση την υλοποίηση του θεματικού πάρκου “Ο κόσμος των Δεινοσαύρων” που θα στηθεί στην πλατεία Πανεπιστημίου για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.  Το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει από  1 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2020 και θα αποτελέσει ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και για ενήλικες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, «ο Κόσμος των Δεινοσαύρων» («Γιγάντιοι Δεινόσαυροι στον Βόλο) αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόδειγμα θεματικού πάρκου που περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων και ξένων επισκεπτών. Με τον σχεδιασμό του το συγκεκριμένο πάρκο υπερβαίνει το στάδιο της απλής παρουσίασης ηρώων, ονομάτων, εικόνων, ιστοριών και σκηνογραφίας και περνάει στη φάση της συνεκτικής εμπειρίας.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα «δουν» τους τεράστιους δεινόσαυρους. Από την αρχή μέχρι το τέλος του θεματικού πάρκου ο επισκέπτης θα παρακολουθεί, θα αλληλεπιδρά και θα συμμετείχε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων.
Η έκθεση θα συναρμολογηθεί σε 500 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον κλειστό και στεγασμένο χώρο, με βάση τις οδηγίες και προδιαγραφές Υγείας και Ασφάλειας.
Η έκθεση περιλαμβάνει εκθέματα καθώς και προβολείς 30, 5 Led κουρτίνες μαύρες 5mx5m, 11Sensor, 11 μεγάφωνα, 11 controllers.

Ο πιο εντυπωσιακός δεινόσαυρος που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι ο Τυραννόσαυρος Ρεξ. Πέρα από τον Ρεξ, με 6 μέτρα ύψος και 14 μέτρα μήκος, παρουσιάζεται επίσης ο Διπλόδολος, ο Βραχιόσαυρος και 18 άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα που θα εξιτάρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Για τη λειτουργία του θεματικού πάρκου απαιτείται ο σχεδιασμός, η μελέτη και τα σχέδια των θεματικών κατασκευών, ο σχεδιασμός των κουστουμιών για τους ηθοποιούς καθώς και ο σχεδιασμός της χορηγικής πρότασης για το θεματικό πάρκο. Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό  των 24.552 ευρώ με Φ.Π.Α. Η δεύτερη δαπάνη αφορά το κόστος για τα δικαιώματα της έκθεσης με τουλάχιστον 12 εκθέματα μεγάλων διαστάσεων, τη μεταφορά της έκθεσης από και προς την Πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο, τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση της έκθεσης από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, το πλήρες διακοσμητικό υλικό και φωτισμό των εκθεμάτων,  τις μεγάλες θεματικές κατασκευές, τη δημιουργία Μουσείου, την περίφραξη του πάρκου με εκτυπώσεις, τα κοστούμια των ηθοποιών, την σκηνοθεσία της εκδήλωσης, την εκπαίδευση του προσωπικού λειτουργίας, τα έξοδα της ομάδας δημιουργίας και την ασφάλιση των επισκεπτών που θα βρίσκονται αποκλειστικά στον χώρο της έκθεσης. Η δαπάνη ανέρχεται σε 69.348 ευρώ για το 2019 και 55.651,60 ευρώ για το 2020.

Η τρίτη δαπάνη αφορά την αμοιβή ηθοποιών και ταμιών, προμήθεια τέντας, φύλαξη του χώρου της έκθεσης, αμοιβή φωτιστή, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης, ενοικίαση χημικών τουαλετών και ενοικίαση κλιματιστικών. Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 26.399,6 ευρώ για το 2019 καθώς και 26.399,60 ευρώ για το 2020.
Επιπλέον θα δαπανηθούν 3.100 ευρώ για  εγκατάσταση πατώματος καθώς και 2.500 ευρώ για εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων. Η είσοδος για το θεματικό πάρκο θα είναι 2 ευρώ και θα χρειαστούν 800 ευρώ για να εκτυπωθούν τα εισιτήρια.

*εικόνα αρχείου

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τζάνε: Καρέ-καρέ η στιγμή που τον ανασύρουν από γκρεμό σε ερημωμένη πόλη της Ιταλίας

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι στην Ιταλία για τον Έλληνα TikToker Tzane, που έφυγε από…

14 Μαρτίου 2024

Ο «Πλατόνοφ» του Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  Της Δανάης Μαρίτσα Δάσκαλος σε επαρχιακό σχολείο και παντρεμένος με την αθώα Σάσα, ο…

14 Μαρτίου 2024

ΠΑΘΕ Αλμυρού: Είχε μέσα στο πακέτο τσιγάρων μικροποσότητα χασίς

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού στην ΠΑΘΕ, από αστυνομικούς της Ομάδας…

14 Μαρτίου 2024

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στην ΕΠΣΘ

Από την ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 23ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας,…

14 Μαρτίου 2024

Ο Βόλος 2004 διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Α.Σ. Βόλος 2004 ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης για την Α’ Εθνική ποδοσφαίρου των…

14 Μαρτίου 2024

H Τατιάνα Αβέρωφ και το νέο της βιβλίο «Silver Alert» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου

  Το βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ με τίτλο «Silver Alert» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις…

14 Μαρτίου 2024