Άρθρα

“Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε τρεις πυλώνες”

του Δημήτρη Σβερονόπουλου*

Το ήθος μου και η προσφορά μου στην περιοχή μας, είναι γνωστή.
Όντας 38 χρόνια επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης, πάντα επένδυα με τις επιχειρήσεις μου στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στο Στεφανοβίκειο.
Θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά του τόπου μου και η ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση έχει τον ρόλο της προσφοράς, συστρατεύομαι με τον υποψήφιο και αυριανό δήμαρχο, κ. Πάσχο.

Οι σκέψεις μου για την επόμενη μέρα του Δήμου μας συνοψίζεται σε 3 πυλώνες.
1. Διαφάνεια.
Επειδή η πολιτική και οι πολιτικοί (από τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι και την τελευταία κοινότητα), έχουν ποινικοποιηθεί, οι μέρες μας απαιτούν πλήρη διαφάνεια.
Α. Όσον αφορά στα οικονομικά θέματα του Δήμου κάθε διαδικασία, κάθε συναλλαγή, κάθε σύμβαση ή ανάθεση έργου κ.τ.λ., να γίνεται με καθαρές διαδικασίες, ώστε να υπόκεινται και σε πλήρη έλεγχο από κάθε πολίτη του Δήμου.
Β. Τα Διοικητικά Συμβούλια πρέπει να καλύπτονται πάντα από τοπικά ΜΜΕ (ή μέσω της διαδικασίας Live streaming όπου γίνεται σε άλλα Δ.Σ.), έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται απευθείας (και όχι από τις ανακοινώσεις του δημάρχου) για τις κινήσεις και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
Ο δήμαρχος πλέον θα είναι «υπόλογος» στους πολίτες και όχι οι πολίτες στον δήμαρχο.
Γ. Για κάθε είσοδο του Δήμου (χορηγία, δωρεά κ.τ.λ.) οφείλει η οικονομική διαχείριση όχι μόνο να ενημερώνει γι’ αυτή, αλλά να τα αναρτά ανά 6μηνο και να είναι σε (ηλεκτρονική μορφή) προσβάσιμα από τον οποιονδήποτε.

2. Κοινωνική πολιτική.
Η κρίση που βιώνουμε, πέραν από οικονομική, είναι κυρίως κρίση κοινωνικο-πολιτική/
Οφείλουμε όλοι μας και κυρίως όσοι έχουν έχουν θέσεις ευθύνης, να σκέφτονται και να πράττουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει ευθύνη και πρέπει να μεριμνά με ευαισθησία για οικογένειες με μικρά εισοδήματα.
Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της περίθαλψης, είναι αγαθό όλων. Προσθέτουμε λοιπόν ότι είναι σημαντικότατη η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

3. Πολιτισμός – Τουρισμός – Επενδύσεις:
Τα τελευταία χρόνια, όλα τα χωριά του Δήμου μας έχουν εγκαταλειφθεί. Η περιοχή μας, με τις πολλές παραδόσεις της, τις περιοχές με ασύγκριτη ομορφιά (όπως συγκεκριμένα η Κερασιά, τα Κανάλια, το Κεραμίδι κ.τ.λ.) και την αναγεννημένη Λίμνη Κάρλα, στο επίκεντρο αυτών, οφείλεται όχι μόνον να προστατευτούν, αλλά και να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και πολιτισμού.
Αξιοποιώντας λοιπόν την επαγγελματική μου εμπειρία, θεωρώ ότι τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχή μας, να τον εκμεταλλευτούμε.
Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω ότι όσοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ορισθούν σε θέσεις με μισθό (είτε και εγώ ανάμεσά τους), οι μισθοί τους να διανέμονται σε κοινωφελή Ιδρύματα, διότι αρχή μου είναι ότι αυτές οι θέσεις, είναι θέσεις προσφοράς και όχι επαγγελματικές.
Για όλους αυτούς τους λόγους και θέλοντας να προσφέρω στον τόπο μου και στον Δήμο μας, ζητώ τη στήριξή σας.

*υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τον συνδυασμό του Χ. Πάσχου «Όλοι Μαζί Μπροστά»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το