Τοπικά

“Νέο χαράτσι για τους δημότες από την δημοτική αρχή το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης -Δώρο σε ιδιώτη”

Νέο «χαράτσι» εκατομμυρίων ευρώ καλεί τους δημότες να πληρώσουν η δημοτική αρχή Βόλου με το νέο Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΔηΣΕΣ), κάνοντας, ταυτόχρονα, ακόμη ένα «δώρο» εκατομμυρίων σε επιχειρηματικό όμιλο, σύμφωνα με την καταγγελία της Λαικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
Το νέο ΔηΣΕΣ του Δήμου Βόλου περιλαμβάνει 1008 εμπορικές θέσεις υπαίθριας – παρόδιας στάθμευσης, περίπου 150 θέσεις περισσότερες από το προηγούμενο. Περιλαμβάνονται νέες οδοί (από Μαγνήτων μέχρι το παραλιακό μέτωπο και από την περιοχή του Δημαρχείου έως την Φιλελλήνων και τον Αγ. Κωνσταντίνο) και σύμφωνα με την Διακήρυξη του Διαγωνισμού το κόστος στάθμευσης από 0,50€ την ώρα εκτοξεύεται στο 1 €. Το σύστημα θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 6:00 μμ το Σάββατο, με συνολική αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου λειτουργίας από 48 σε 68 ώρες, δηλαδή αύξηση κατά 20 ώρες την εβδομάδα, αύξηση 40%.
“Η «κλοπή» που επιχειρείται στο λαϊκό εισόδημα αποδεικνύεται και από τα οικονομικά στοιχεία της σχετικής διακήρυξης. Ενώ τα έσοδα κάθε χρόνο από το ΔηΣΕΣ μέχρι τώρα δεν ξεπερνούσαν τις 40 – 50 χιλιάδες € το χρόνο, τώρα, με βάση τον προϋπολογισμό του έργου, η δημοτική αρχή αναμένει να εισπράξει τα επόμενα 7 χρόνια πάνω από 10 εκ. €, κατά μ.ο. 1,4 εκ.€ το χρόνο, από τα οποία το 50% θα αποδίδεται στον επιχειρηματικό όμιλο που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου. Στον προϋπολογισμό δεν προβλέπονται τα έσοδα από τα πρόστιμα, που θα πέφτουν βροχή για τους παραβάτες, αφού ο έλεγχος για παράνομη στάθμευση θα γίνεται ηλεκτρονικά και στοχευμένα.
Αντί η δημοτική αρχή να εφαρμόσει μια πολιτική απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από το κέντρο, καθώς και απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, με κατάλληλα έργα (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, κ.ά) και κυρίως με φθηνά, σύγχρονα, οικολογικά και με μεγάλη συχνότητα δρομολογίων, δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ), μετατρέπει το κέντρο του Βόλου σε «μπίζνα» κερδοφορίας από τη στάθμευση. Το νέο ΔηΣΕΣ θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Βόλου, γιατί όσοι θα θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώνονται μια σειρά από υπηρεσίες (ιατρικές, εμπόριο, νομικές, οικονομικές, διασκέδαση, κ.ά) θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όπως και όσοι εργάζονται στο κέντρο.
Ο λαός του Βόλου πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Η δημοτική αρχή εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική και το νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τον δήμο Βόλου σε επιχείρηση που πουλά υπηρεσίες, υποβάλλοντας τους δημότες σε διπλή φορολογία. Ταυτόχρονα διασφαλίζει ένα πεδίο πολύμορφων επενδύσεων για κέρδη από επιχειρηματικούς ομίλους, με την εκμετάλλευση της δημοτικής – λαϊκής περιουσίας, τη διαχείριση απορριμμάτων, την «πράσινη οικονομία», τις τουριστικές υποδομές και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνική πολιτικής μέσω της κοινωνικής οικονομίας (ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, κ.ά).
Από την παραπάνω αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον! Θα συνεχίσουν να δουλεύουν με «ψίχουλα, να διπλοπληρώνουν τις υπηρεσίες, να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Με τα σωματεία τους πρέπει να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Να απαιτήσουν τώρα να σταματήσει η προώθηση του νέου ΔηΣΕΣ και να διεκδικήσουν δημοτικά έργα για τη βελτίωση της ζωής τους, την κάλυψη των πραγματικών αναγκών και την προστασία τους”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το