Τοπικά

“Να βρεθεί οριστική λύση για τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι”

“Απαιτούμε άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών μεριμνήσει για την εξεύρεση οριστικής λύσης, για το σύνολο των εργαζομένων του προγράμματος” τονίζουν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Μαγνησία αναφερόμενοι στον κίνδυνο αναστολής του. Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το σχέδιο της υπ. Αριθ. 1548 Απόφασης του ΣΤΕ, ακυρώνεται εν μέρει η προκήρυξη 4Κ/2020 για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αφήνοντας εκτός το 50% των θέσεων του συνόλου των εργαζομένων. (1500 εργαζόμενοι).
Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, μετά από 20 χρόνια συνεχόμενης εργασίας και προσφοράς, βρίσκονται ξανά σε αδιέξοδο, με προφανή κίνδυνο την αναστολή λειτουργίας του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
Τονίζουν ότι το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί για όλους, αλλά κυρίως για τους περιφερειακούς Δήμους, την μοναδική κοινωνική υπηρεσία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, και η χρησιμότητά του έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους ωφελουμένους πολίτες. «Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι άπειρες φορές αντικατέστησαν το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και ευθύνη στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δύσκολες συγκυρίες για την χώρα μας όπως η οικονομική κρί ση,η πανδημία κλπ. Σήμερα καλούμαστε επίσης να επιλύσουμε καταστάσεις που απορρέουν από την ενεργειακή κρίση.
Απαιτούμε όπως, άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών μεριμνήσει για την εξεύρεση οριστικής λύσης, για το σύνολο των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και προβεί άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες, σχετικά με την τακτοποίηση-μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες διορισθέντων του ΑΣΕΠ, της προκήρυξης 4Κ/2020. (ΤΕ ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1796 /29-07-2022 Τευχ.Γ , ΔΕ και ΥΕ ΦΕΚ Αρ .Φύλλου 1866/08-08-2022 Τευχ.Γ , ΠΕ ΦΕΚ Αρ.Φύλλου2449/28-09-2022 Τευχ.Γ).Ζητούμε την στήριξη και συμπαράσταση στα αιτήματα μας» σημειώνουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το