Αθλητισμός

“Να παίξουν όλοι με όλους” ζητεί ο Βόλος για το Φάιναλ Φορ της Α2 πόλο

Το διήμερο 4-5 Ιουλίου έχει καθοριστεί από την ΚΟΕ ότι θα πραγματοποιηθεί το Φάιναλ Φορ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών. Στην Ομοσπονδία κατατέθηκε πρόταση για διεξαγωγή των αγώνων στο ουδέτερο κολυμβητήριο της Λάρισας, ενώ ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση ζητεί να παίξουν όλοι με όλους, ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία.
Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω-κάτω στις αθλητικές διοργανώσεις. Οι περισσότερες έχουν διακοπεί οριστικά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αθλήματα του υγρού στίβου, που θα συνεχιστούν έστω και με τροποποιημένες τις αρχικές προκηρύξεις.
Για το πρωτάθλημα της Α2 πόλο των ανδρών, η ΚΟΕ αποφάσισε να μην ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, αλλά να διεξαχθεί Φάιναλ Φορ για να προκύψουν οι δύο ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1. Έτσι, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν σε χιαστί αγώνες (4 Ιουλίου) από όπου θα προκύψουν οι ομάδες του τελικού της διοργάνωσης (5 Ιουλίου).
Ως δεύτερος από τον όμιλο του Βορρά ο Βόλος θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ με τον πρώτο του νοτίου ομίλου, που είναι ο Γ.Σ. Περιστερίου. Το έργο των Βολιωτών θα είναι τρομερά δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσουν το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Όσο για τον άλλο ημιτελικό, θα κοντραριστούν ο πρώτος του βορείου ομίλου ΟΦΘ με την δεύτερη του νοτίου ομίλου ΑΕΚ. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα πανηγυρίσουν και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Ο ΟΦΘ έστειλε έγγραφο στην ΚΟΕ με το οποίο αιτήθηκε οι αγώνες να μη διεξαχθούν στην Αθήνα, αλλά στο ουδέτερο κολυμβητήριο της Λάρισας. Παράλληλα ζητεί και να γίνει κλήρωση και όχι ορισμός στους διαιτητές «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισονομία, αλλά και η ισομερής οικονομική επιβάρυνση μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων», όπως τονίστηκε από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Απόλυτα σύμφωνοι με την παραπάνω πρόταση είναι οι άνθρωποι του Βόλου, που όμως προχώρησαν ακόμη πιο πέρα. Επικοινώνησαν με την ΚΟΕ και ζήτησαν να παίξουν το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου όλοι με όλους, ώστε η άνοδος να μην κριθεί σε ένα μόνο παιχνίδι, αλλά σε τρία και να προκύψουν έτσι οι πραγματικά οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που θα ανέλθουν στην Α1.
Σχετική δήλωση έκανε στη «Θ» ο πρόεδρος του Βόλου Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, Τάσος Μαρινάγης: «Ασφαλώς και είμαστε σύμφωνοι με την πρόταση, να γίνουν οι αγώνες σε ουδέτερη έδρα και όχι σε κάποιο κολυμβητήριο της Αθήνας το οποίο θα δώσει πλεονέκτημα σε Περιστέρι και ΑΕΚ, ενώ εμείς και ο ΟΦΘ θα έχουμε και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Παράλληλα, εμείς ζητήσαμε από την ΚΟΕ να εξετάσει ξανά τον τρόπο διεξαγωγής του Φάιναλ Φορ. Δεν θεωρούμε δίκαιο η άνοδος να παιχθεί σε ένα μόνο παιχνίδι. Προτείναμε να γίνουν τρεις αγωνιστικές και να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες. Αν παίξουν όλοι με όλους τότε θα διασφαλιστεί ότι θα ανέλθουν στην Α1 οι πραγματικά καλύτεροι».
Την προτίμησή του να παίξουν όλοι με όλους είχε πρόσφατα εκφράσει μέσω της «Θ» και ο προπονητής του Βόλου Δημήτρης Μπλάνας: «Κατά την προσωπική μου άποψη πιο σωστή απόφαση θα ήταν να παίξουν όλοι με όλους και η άνοδος να κριθεί σε τρία παιχνίδια και όχι μόνο σε ένα. Ουσιαστικά καλούμαστε σε ένα μήνα να προετοιμαστούμε και να παίξουμε μία κατηγορία σε ένα μόνο ματς. Δεν θεωρώ ότι αυτόν είναι το καλύτερο, όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις ομάδες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον ομογενούς δικηγόρου στα Τίρανα – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου στα Τίρανα νοσηλεύεται ο καθηγητής της…

29 Μαΐου 2024

ΔΥΠΑ: Πρόβλημα με την πληρωμή της παροχής μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες

Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες που δικαιούνται για πρώτη φορά την ειδική παροχή προστασίας της…

29 Μαΐου 2024

Τραγωδία στο Άμστερνταμ: Κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» άνθρωπο μπροστά στα μάτια επιβατών

Μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν επιβάτες αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ όταν κινητήρας αεροσκάφους…

29 Μαΐου 2024

Μαρτυρικός θάνατος βρέφους – Πέθανε αφότου το ξέχασε για ώρες ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ένα αγοράκι μόλις 16 μηνών πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο όπου το παράτησε επί ώρες ο…

29 Μαΐου 2024

«Εδώ αρχίζει η σύγχρονη ιατρική» – Γιατροί προσπάθησαν πριν από 4.500 χρόνια να θεραπεύσουν όγκο στο κεφάλι

Αρχαιολόγοι εντόπισαν σαφείς ενδείξεις ότι γιατροί στην αρχαία Αίγυπτο προσπάθησαν να θεραπεύσουν καρκινικούς όγκους στον…

29 Μαΐου 2024

Ιαπωνία: Εκτοξεύει τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στην Ιστορία

Ερευνητές στην Ιαπωνία κατασκεύασαν τον LignoSat, τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο. Ελπίζουν ότι η χρήση ξύλου,…

29 Μαΐου 2024