Τοπικά

“Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα” – Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σωματείων στον Βόλο

Συλλαλητήριο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Βόλου όπου αντήχησαν τα συνθήματα: «Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα – Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ».

Τα σωματεία και οι φορείς που οργάνωσαν το συλλαλητήριο είναι:
Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών/ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.
Την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Μαγνησίας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η απεργιακή συγκέντρωση αποτελεί την πρώτη απάντηση στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο στους εργαζόμενους. Και εκεί που λέγαμε πως τα έχουμε δει όλα με την δημοσίευση του νομοσχεδίου από τον Χατζηδάκη, τελικά αυτό που κατατέθηκε και συζητιέται από χθές στις επιτροπές τις Βουλής είναι ακόμα χειρότερο.
Όχι συνάδελφοι δεν τους έφτανε η κατάργηση του 8ωρου, η 10ωρη εργασία και οι απλήρωτες υπερωρίες, η ευελιξία στην εργασία. Δεν τους έφτανε το διάλειμμά μας να μη θεωρείται εργάσιμος χρόνος ή η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για ένα σωρό κλάδους, η κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε. και η μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή. Όσο το σκάλιζαν τους άνοιγε η όρεξη.


Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή πρόσθεσε επιπλέον πλευρές σε ό,τι αφορά την ποινικοποίηση και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Φαίνεται πως το δικαίωμα στην απεργοσπασία, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων δεν τους κάλυπταν.
Για αυτό λέμε πως αυτό το αντεργατικό έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί»
Τόνισε ότι είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από τη νέα τους οικονομική κρίση αλλά και ένας «οδοστρωτήρας» πάνω στη θεμέλιο λίθο των δικαιωμάτων μας: στο χρόνο εργασίας.

«Ένα τέτοιο έγκλημα το βαφτίζουν πρόοδο και εκσυγχρονισμό. Εμείς αυτό το βαφτίζουμε “σκλάβοι του 21 αιώνα”» ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το