Τοπικά

“Μπάχαλο” στο συνδικαλιστικό κίνημα στον Βόλο – Ανταλλάσσουν ύβρεις και αποφασίζουν απεργίες με … μια ημέρα διαφορά

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου μετά τις ύβρεις που ανταλλάσσει με το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, με απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10:30 στο ΕΚΒ. το κλίμα έκρυθμο στην Ολομέλεια της διοίκησης με την πλειοψηφία να εκδίδει ανακοίνωση εις βάρος του ΠΑΜΕ: Οι μάσκες έπεσαν. Οι στόχοι των κομματικών μηχανισμών του ΠΑΜΕ αποκαλύφθηκαν.

Η σημερινή τους αθλιότητα, να επαναλάβουν και στην Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΒ, ό,τι ακριβώς έκαναν και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τινάζοντας τη συνεδρίαση στον αέρα, ώστε να μη ληφθεί απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, διασπώντας τους εργαζόμενους, απέτυχε παταγωδώς.

Ετσι, παρά το μπαχαλο, τις φωνασκίες τους, τις ακατονόμαστες ύβρεις τους, με στόχο να δυναμιτίσουν το κλίμα, επιστρατεύοντας και τους εφεδρικούς κομπάρσους τους (όπως η γνωστή συνδικαλίστρια Κλαδικού – Σωματείου «μαϊμού των ΟΤΑ, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων και κομματικός μπαλαντέρ τους, κ,ά), αλλά και την ενορχηστρωμένη σύσσωμη αποχώρησή της ΔΑΣ, λίγο πριν την ψηφοφορία, ώστε να μην υπάρχει απαρτία και απόφαση για την απεργία, δεν τα κατάφεραν.

Με αίσθημα ευθύνης, και μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η Συνεδρίαση συνεχίσθηκε εν πλήρει απαρτία, με την προσέλευση και άλλων μελών και τελικώς η απόφαση, που τόσο πολύ έτρεμε το ΠΑΜΕ και ο Κομματικός εντολέας του, πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την πλειοψηφία (11 ψήφοι) της Διοίκησης:.

Τα σταλινικά σχέδια των κομματικών μπαχαλάδηκων του ΠΑΜΕ έπεσαν στο κενό. Είτε τους αρέσει είτε όχι, είναι τώρα υποχρεωμένοι να σεβαστούν την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου (ΕΚΒ), για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και να παραβρεθούν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10:30 το πρωί, στο ΕΚΒ.

Εάν δεν έλθουν μαζί μας, τότε θα έχουν πέσει και οι μάσκες τους. Να χρησιμοποιούν, δηλαδή, το ΕΚΒ, όποτε και για το λόγο που τους βολεύει (ή τους καλύπτει), αλλά να αρνούνται να σεβαστούν τις αποφάσεις της διοικητικής πλειοψηφίας του, υποτασσόμενοι στις κομματικές σκοπιμότητες.

Τους ξαναλέμε: σήμερα το πρωί έκαναν μάλλον λάθος την πόρτα και την αίθουσα. Εδώ ήταν το ΕΚΒ, όχι το Πολιτ Μπυρώ του Περισσού”.

Η ΔΑΣ

Σήμερα , συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μετά από αίτημα των μελών της ΔΑΣ, για τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής μας στην απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, που έχουν ήδη αποφασίσει ομόφωνα η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, η πλειοψηφία της Διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εισηγήθηκε διαφορετική μέρα απεργίας, χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα και αιτιολογία. Η στάση τους στη συνεδρίαση ήταν ομιλίες με μισόλογα, λέγανε ότι είναι «γραμμή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κεντρικά», ήταν αδύνατον να επιχειρηματολογήσουν και να στηρίξουν μια απαράδεκτη πρόταση που βγάζει μάτι. Γιατί ενώ αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια πανστρατιά των εργαζομένων της χώρας που θα είναι στο δρόμο στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία έχει καθοριστεί για την Τρίτη 24/9, αποφάσισαν να στείλουν εκείνη τη μέρα τους εργαζόμενους του Βόλου για δουλειά, να τους μετατρέψουν σε απεργοσπάστες, να τους βάλουν απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας!

Πρόκειται για μια προβοκατόρικη και ξεδιάντροπη ενέργεια, βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, για να περάσει χωρίς καμία αντίδραση το πολυνομοσχέδιό της που διαλύει μισθούς και κλαδικές συμβάσεις, βάζει ταφόπλακα στα σωματεία και στο δικαίωμά μας στην απεργία.

Η στάση αυτή των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ του ΕΚΒ, ήταν εντολή της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ (ομάδα Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, και ΣΙΑ) όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι. Είναι προφανές ότι οι παρατάξεις αυτές ξεπούλησαν για άλλη μια φορά την εργατική τάξη στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Απέδειξαν ότι η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν είναι των εργατών, είναι τσιράκια της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Αίσχος σε αυτούς τους συνδικαλιστές, που έχουν ποτιστεί στον εργατοπατερισμό, το ξεπούλημα και τον συμβιβασμό. Κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα τι στήριζε μέχρι τώρα, ανεξάρτητα τι πιστεύει, δεν πρέπει να τους ακολουθήσει στη βρωμιά τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα, να καθαρίσουν τη βρωμιά. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η προβοκάτσιά τους δεν θα περάσει! Η απεργία θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, όπως έχουν ήδη αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, 22 Εργατικά Κέντρα, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστών και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη,

στις 10:30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το