Αθλητισμός

“Μονόδρομος η αναδιάρθρωση αν δεν τελειώσουν οι αγώνες” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης

Την άποψη ότι η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Βασίλης Βενέτης. Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη αναφέρθηκε στο Πανθεσσαλικό και στο «Π. Μαγουλάς», αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα.
Ο Βασίλης Βενέτης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη «Και τα μυαλά στα κάγκελα» στον Blue Heart FM για τα εξής θέματα:

Για το γήπεδο που συντηρεί η Νίκη στο Πανθεσσαλικό: «Αυτή τη στιγμή συντηρούμε το βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Σίγουρα ένας φυσικός χλοοτάπητας όταν δεν πατιέται και δεν γίνεται χρήση από μόνος του βελτιώνεται πάρα πολύ.

Το θέμα είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο τη συντήρηση που γίνεται τώρα. Θα πρέπει να λυθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να γίνει πιο ξεκάθαρη η θέση μας απέναντι στο Πανθεσσαλικό, αναφορικά με τη σύμβαση που έχουμε και αν θα συνεχιστεί. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά, ότι θα περάσει στον Δήμο Βόλου ή θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται η Εταιρία Ακινήτων.

Είναι ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει σίγουρα την επόμενη σεζόν. Είναι ένα γήπεδο που ασφαλώς θέλουμε να το χρησιμοποιούμε. Θεωρούμε ότι ως Νίκη Βόλου έχουμε πληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις και ότι μας οφείλει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου. Εάν δεν βρούμε μια λύση, γιατί έχουμε βρει κάτι ενδιάμεσο για τη φετινή χρονιά, θα δούμε πώς θα πορευτούμε. Θέλουμε σίγουρα να αποφύγουμε τις νομικές διαδικασίες και θα γίνουν κάποια ραντεβού ίσως τον επόμενο μήνα. Βέβαια είναι πρώιμο να μιλάμε με βάση την κατάσταση που επικρατεί, αλλά όποτε ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το θέμα του κορωνοϊού, το Πανθεσσαλικό είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες».

Για το χτίσιμο της Θύρας 3 σε συνεργασία με τον βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Λιούπη: «Αρχικά είχε επισκεφθεί το γήπεδο μαζί με την κ. Κολυνδρίνη. Είχε γίνει μια προσπάθεια να αλλάξει ο νόμος. Ο κ. Λιούπης είχε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες σχετικά με το «Π. Μαγουλάς» και τον χώρο του ΟΣΕ, τα οποία είναι πολύ μεγάλα θέματα για την ομάδα μας. Ωστόσο έμειναν στη μέση και εμείς δεν θέλαμε να πιέσουμε παραπάνω λόγω των ημερών. Επομένως μείναμε σε αυτή τη φάση και δεν έχουμε ακόμη εξέλιξη.

Πάντως στις προτεραιότητές μας βρίσκονται και τα δύο, δηλαδή η ανέγερση της Θύρας 3 και η παράδοση της πλευράς του ΟΣΕ, γιατί ήδη έχουμε ένα ενεργό συμβόλαιο σ’ ένα ακίνητο που δεν μας έχει παραδοθεί. Βέβαια όλα αυτά έχουν πλέον «παγώσει» λόγω των ημερών. Γίνονται κινήσεις αλλά όχι με την ίδια ένταση που θα γίνονταν σε μια κανονική περίοδο λειτουργίας».

Για το αν μίλησε με τον Στάικο Βεργέτη για τα αγωνιστικά ζητήματα: «Μιλάμε συχνά με τον κ. Βεργέτη, όπως και όσους ασχολούνται με την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Με όλους βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Λέμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας. Μπορεί να έχει σταματήσει η επαφή από κοντά, αλλά η επικοινωνία δεν σταματά. Μάλιστα τώρα γίνεται και πιο έντονα αυτές τις μέρες. Δεν μπορείς να μην επικοινωνείς με τους αγαπημένους ανθρώπους ή με εκείνους που έχεις τα ίδια πιστεύω, τις ίδιες φιλοδοξίες».

Για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης: «Οι ποδοσφαιριστές με κάθε μέσο που διαθέτουν, είτε μέσα στο σπίτι, είτε στη γειτονιά τους -γιατί οι περισσότεροι έχουν πάει στα σπίτια τους- προσπαθούν να κρατήσουν τη φυσική τους κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε δεν παύουν να είναι αθλητές και επιθυμούν να γυμνάζονται σε καθημερινή βάση. Όλοι τους έχουν πάρει ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Άπαντες είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φροντίσουν τον εαυτό τους. Βρίσκονται σε επαφή με τον προπονητή και τον γυμναστή, αλλά είμαι σίγουρος ότι και μόνοι τους λειτουργούν επαγγελματικά. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα έχουν δείξει ότι εκτός από καλοί χαρακτήρες είναι και πολύ καλοί επαγγελματίες στον χώρο τους».

Για τους Αργεντινούς της ομάδας: «Οι ξένοι της ομάδας μας και ειδικά οι Αργεντινοί έχουν έναν τρόπο ζωής που δεν διαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με πριν. Δηλαδή και παλιότερα μαζεύονταν στα σπίτια τους, δεν ήταν παιδιά που έβγαιναν συχνά έξω. Οι περισσότεροι είναι εδώ με τη γυναίκα τους και τις οικογένειές τους και αντάλλασσαν επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει πάρα πολύ η ζωή τους. Έχουν δημιουργήσει μια μικρή κοινότητα και δεν νομίζω να νιώθουν μοναξιά. Εμείς είχαμε διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά οι ξένοι είναι μαθημένοι να κάθονται πολύ μέσα στο σπίτι».

Για τους δύο Ισπανούς που διαθέτει η Νίκη: «Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο ένας (σ.σ. Κρουθ) έχει την οικογένειά του εδώ, ενώ ο άλλος (σ.σ. Ντομίνγκεθ) είναι μόνος του. Γενικά είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Βέβαια ο Ντομίνγκεθ έχει τη μητέρα του στην Ισπανία και ανησυχεί στο πλαίσιο που ανησυχούμε όλοι για την οικογένειά μας».

Για το αν η ΠΑΕ Νίκη είναι συνεπής προς τους ποδοσφαιριστές: «Η ΠΑΕ πάντα προσπαθεί. Υπάρχει μια σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων άκρως τυπική και τηρούνται τα συμφωνηθέντα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τους φιλάθλους: «Ο κόσμος της Νίκης να είναι πάντα αισιόδοξος. Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Φέτος αρχίσαμε λίγο στραβά, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τον δρόμο μας. Νομίζω ότι η νέα χρονιά θα είναι το ίδιο καλή με ανερχόμενη πορεία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι ευχόμαστε».

Για το αν η Νίκη τη νέα σεζόν θα παίζει σε πιο αναβαθμισμένη κατηγορία: «Υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και αν θα γίνουν οι αγωνιστικές που απομένουν. Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι, γιατί αν δεν πραγματοποιηθούν οι αγώνες, σίγουρα είναι μονόδρομος το να γίνει η αναδιάρθρωση, γιατί υπήρχαν προσδοκία από αρκετές ομάδες, όπως εμείς που ήμασταν τρεις βαθμούς από τη θέση που οδηγούσε στην άνοδο. Επίσης υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και είχαν κι εκείνες προσδοκία να σωθούν. Δηλαδή είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αν συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση, προκειμένου να υπάρχει μια πιο δίκαιη λύση για όλες αυτές τις ομάδες που είτε διεκδικούσαν άνοδο είτε προσπαθούσαν να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν δεν συμβεί αυτό και συνεχίσουν οι αγώνες, υπάρχει ένα θέμα το οποίο εμείς έχουμε αναδείξει από πέρσι, ότι ειδικά η Σούπερ Λιγκ 2 είναι προβληματική και «φυτεμένη» κατηγορία, που είχε στερήσει την άνοδο στις ομάδες της περσινής σεζόν και είχαμε προβλέψει ότι δεν θα ήταν μια κατηγορία που θα παρείχε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η κατηγορία πρέπει να καταργηθεί και να γίνει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως ήταν το φετινό το δικό μας, με περισσότερο κόσμο και καλύτερα γήπεδα. Όλα αυτά βέβαια είναι θέματα που η πορεία των πραγμάτων θα δείξει πώς θα εξελιχθούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το