Άρθρα

“Μοναδική ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία να εκλέξει βουλευτή”

του Τρύφωνα Ε. Πλαστάρα*

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 7 Ιουλίου, είναι με ποια πολιτική θα πάει η χώρα αύριο. Εμείς έχουμε παρουσιάσει στον ελληνικό λαό μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα δεσμεύσεων με το πρόγραμμα «Ελλάδα» και μ΄ αυτή πορευόμαστε, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες, ότι είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε ώστε η χώρα να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο αγώνας μας θα είναι αδιάκοπος για:
– Την πλήρη λειτουργία του ΕΣΥ, για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
– Τη δημόσια δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα εξασφαλίζει μόρφωση σε όλους τους πολίτες.
– Την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ελλάδας και των πολιτών, προωθώντας στην ευρύτερη περιοχή την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα, ασκώντας πάντα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
– Την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και των υδρογονανθράκων. Η ενεργειακή πολιτική μπορεί να στηρίξει την οικονομία και τις επενδύσεις.
– Την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του λαού της δημόσιας περιουσίας.
– Την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
– Τη δημιουργία ενός κράτους σύγχρονου, λειτουργικού, παραγωγικού και αποτελεσματικού, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε πρωταρχικό ρόλο στην αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων για την ανάπτυξη. Στον πρωτογενή τομέα που μπορεί μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση να αποτελέσει την ατμομηχανή της χώρας, στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία και στη μεταποίηση, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες, στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και στην έρευνα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται την υλοποίηση των πολιτικών αυτών. Πιστεύουμε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι η ανάπτυξη, αφού θα συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Με εφαλτήριο την ανάπτυξη μπορούμε να επανακτήσουμε ως χώρα, ως Νομός και ως Περιφέρεια, την οικονομική και κοινωνική μας αυτοτέλεια. Ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία εάν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούμε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία προς όφελος της εθνικής και της τοπικής οικονομίας. Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια στη Ν. Αγχίαλο και στη Σκιάθο, τα λιμάνια του Βόλου και του Αλμυρού, συνιστούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη σύνδεση του Βόλου, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας με την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Β. Αφρική. Στηρίζοντας βασικούς τομείς, όπως τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με βασικό πυλώνα του το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να αντέξει την πίεση του δικομματισμού και με το ποσοστό που κατέλαβε με την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές του 2019 μπορεί να διαδραματίσει πλέον, πρωταγωνιστικό ρόλο στις εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου ήρθε η ώρα να βγούμε πιο δυνατοί από τις κάλπες. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς αυτούς και μακριά από αυτούς. Η Μαγνησία, μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, χωρίς μηχανισμούς και προπαγάνδες λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας. Χωρίς έκτακτα φιλοδωρήματα, αλλά με ανάπτυξη που θα προέρχεται από τη δουλειά και τον κόπο των πολιτών, που αγωνιούν για την πατρίδα και πονάνε για αυτήν.

Σε αυτές τις εκλογές δίνεται η ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, να αποκτήσει μετά το 2012 βουλευτή, που γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματά της. Συμμετέχω σε αυτήν την εκλογική προσπάθεια με πολύ κέφι και αισιοδοξία, γιατί πιστεύω ότι κάνω το σωστό και νιώθω ότι είμαι χρήσιμος. Ζητώ λοιπόν τη στήριξη και την ψήφο των πολιτών, γιατί πιστεύω ότι η Μαγνησία έχει ανάγκη από έναν βουλευτή, γνώστη των προβλημάτων, με δοκιμασμένο ήθος και εργατικότητα, με εμπειρία αλλά και με φρέσκιες και ανοιχτές ιδέες, χωρίς στερεότυπα και χωρίς ιδεοληψίες και με παρρησία γνώμης, ανεξάρτητα από κομματικές αγκυλώσεις ή δογματισμούς.

*υποψηφίου βουλευτή Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το