Τοπικά

“Μία πτήση – αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα” – Παρουσιάστηκε η νέα γραμμή “Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος”

Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα ! ! !» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τον Πρόεδρο της Sky Express κ. Θεόδωρο Κροκίδα η νέα γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Στην παρουσίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών βουλευτών Μακρή, Λιούπη και Μαραβέγια, ο αντιπεριφερειάρχης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Αθανάσιος Μόρας, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου, η κ. Δωροθέα Καναβιτσά, Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ, ο κ. Παναγιώτης Μπούτης, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Λάρισας κ. Σωτήρης Γιανακόπουλος και Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Λίτσα Ζαφείρη κ.α.

Ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδιοκτήτη της Sky Expess Ιωάννη Γρύλο. «Θα έχουμε σύνδεση με την Κρήτη που είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορέσουμε να συνδεθούμε με το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ευελπιστούμε η πτήση να παραμένει και τον χειμώνα. Βγήκαμε από μία δύσκολη κατάσταση και σήμερα νιώθω ότι έχουμε πετύχει μία νίκη. Έχω 36 χρόνια υπάλληλος στην υπηρεσία και εύχομαι το αεροδρόμιο να στηριχθεί από όλους εμάς» δήλωσε στον χαιρετισμό του.

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο Βόλου στην συντομογραφία στην ΙΑΤΑ, το οποίο δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο της Μαγνησίας, αλλά το Αεροδρόμιο της Θεσσαλίας, το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας .
Με χαρά το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Sky Express σήμερα από τον φυσικό χώρο ενός αεροπλάνου και μιας αεροπορικής εταιρείας, παρουσιάζουν τη νέα αεροπορική γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος. Μία σύνδεση η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών αλλά και συνδέσεων.
Από τον περασμένο χειμώνα και παρά τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στον σχεδιασμό λόγω της πανδημίας του Covid-19, σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε για το θέμα οι αρμόδιοι φορείς με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και τον τότε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, ξεκινήσαμε να συζητάμε και να σχεδιάζουμε την σύνδεση του Αεροδρόμιου μας με άλλα Αεροδρόμια της Ελλάδας. Κάποιοι τότε είχαν βρει το όλο εγχείρημα παρακινδυνευμένο.
Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Πέραν του προφανές το οποίο αφορά την τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης. Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.
Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για μας ότι η ανακοίνωση της νέας αυτής αεροπορικής γραμμής, μας βρίσκει στο τιμόνι τους Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Θα ήθελα, ως προεδρεύων του Οργάνου να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και νέες γραμμές. Εξάλλου όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται να «απογειώσουμε» το Αεροδρόμιο μας”.
Ευχαρίστησε έτσι τον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα όλη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά τον κ. Κροκίδα, τον Πρόεδρο της Sky Express, οι οποίοι πίστεψαν στο αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας, αλλά και την πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  Θέκλα Καμμένου που βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις και δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για τις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου και την τουριστική ανάπτυξη.

“Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς και θα ήθελα να σας προτρέψω να στηρίξετε τη συγκεκριμένη γραμμή, να ενημερώσετε το επιβατικό κοινό ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ούτως ώστε το δρομολόγιο Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος να συνεχίσει να υπάρχει και πέραν της θερινής περιόδου, να ανθήσει και γιατί όχι να δείξουμε ότι η Κεντρική Ελλάδα και το Αεροδρόμιο Βόλου έχουν δύναμη. Η δύναμη αυτή είμαστε όλοι εμείς» πρόσθεσε ο κ. Μπασδάνης.
Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι το αεροδρόμιο το έχουν αγκαλιάσει όλοι οι φορείς της Κεντρικής Ελλάδας.  “Είναι ένα πρώτο βήμα σε μια σειρά βημάτων που έρχονται μέσα από συμπράξεις.  Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων για να δημιουργήσουμε διαύλους διασυνδέσεων κοινωνικών, τουριστικών και εμπορικών. Μακάρι η πτήση αυτή να υπήρχε πριν 20 χρόνια όταν εγώ από τη Νέα Αγχίαλο πηγαινοερχόμουν ως φοιτητής στην Κρήτη” ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το