Τοπικά

“Μια φορά θυμάμαι…” – Σήμερα η εκδήλωση για τα ογδόντα χρόνια ιστορίας του 2ου Λυκείου Βόλου

Στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της διασύνδεσής της με τη σύγχρονη πραγματικότητα διοργανώνεται μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο, με τίτλο «Μια φορά θυμάμαι… Ογδόντα χρόνια ιστορίας, 1939-2019: 2ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων – 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Βόλου».
Θα προβληθεί μία ταινία – παραγωγής του 2ου Λυκείου – με την ιστορία του Σχολείου και του παλαιού Βόλου, και θα μιλήσουν οι Μποσνάκης Δημήτριος, φιλόλογος, πρώην διευθυντής, για την πρωτοβουλία και αναγκαιότητα ίδρυσης Συλλόγου Αποφοίτων, Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος, καθηγητής Πνευμονολογίας του Π.Θ., για τις επιστημονικές επιλογές των νέων και τα τεκταινόμενα στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης, Λούλης Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας και συγγραφέας, με μεγάλη κοινωνική προσφορά, που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των αλευροβιομηχανιών στη Βαλκανική. Θα αναφερθεί στην ελληνική επιχειρηματικότητα και τους τρόπους οικονομικής ανάκαμψης. Είναι όλοι απόφοιτοι του σχολείου και θα αφηγηθούν μνήμες από τα χρόνια της αθωότητας.
Η εκδήλωση αποτελεί ένα προσκλητήριο, που απευθύνεται σε παλαιούς και νέους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλες τις δυνάμεις του τόπου, για έναν κύκλο πρωτοβουλιών και δράσεων που θα ανατάξουν το κύρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα κλείσει με καλό ελληνικό τραγούδι από τον καθηγητή Μουσικής Κούντρια Ταξιάρχη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το