Άρθρα

«Μερικές σκέψεις για την πόλη μας πριν την κάλπη»

του Μιχαήλ Μπαλαρούτσου*

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να σας αιτιολογήσω τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πόλη που αγαπώ και έχω λατρέψει.που εδώ και και 4 χρόνια δίνω καθημερινές μάχες με την παρούσα Δημοτική αρχή.
Ζω στην πόλη του Βόλου σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής μου, την πόλη που την θυμάμαι με τους χωματόδρομους και τις αλάνες σε κάθε γειτονιά, που με τον ανέμελο κόσμο να μοχθεί και να προσπαθεί να καλυτερέψει την ζωή του. Που όλοι γνώριζαν ο ένας τον άλλον και μοίραζαν απλόχερα την καλημέρα ή ένα χαμόγελο.
Την πόλη που σιγά σιγά άλλαζε μορφή, ψήλωνε, μεγάλωνε μέχρι να φτάσουμε σήμερα να βλέπουμε μια πόλη που ακόμα δεν έχει βρει τον δρόμο της. Μια πόλη που την λες σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα την λες και παραστρατημένη, την λες ότι κάνει ένα βήμα μπροστά και ταυτόχρονα δέκα βήματα πίσω. Ένα μεγάλο αστικό κέντρο που το μόνιμο πρόβλημα της κακής διοίκησης την φέρνει πίσω από τους άλλους γείτονες της , τη Λάρισα και τα Τρίκαλα.
Ένα αστικό κέντρο που κάθε νέα δημοτική αρχή που την διαχειριζόταν , δεν κοιτούσε να στρώσει τα θεμέλια για το μέλλον αλλά κοιτούσε να περάσει την θητεία και να βολέψει την παρέα που την είχε απαρτίσει η την κομματική παράταξη που την είχε διαφεντέψει.
Πόσο τραγικά λάθη κάναμε λοιπόν.

Το κακό είναι ότι οι ίδιες παρέες ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονταν πάλι διεκδικώντας την πόλη…… και χωρίς αναστολές για να την ξαναδώσουν από τους προηγούμενους που ήταν πάλι της ίδιας οικογενείας. Ήταν τότε που υπήρχαν τα πράσινα και γαλάζιο παράθυρα , μέχρι που σήμερα άρχισαν να εμφανίζονται πλέον και τα μαύρα.
Μια συνεχιζόμενη φαρσοκωμωδία.

Φτάσαμε στο σήμερα που ένας άλλος σωτήρας, εκμεταλλευόμενος τους τοπικούς μας φιλάθλους και με την φήμη του επιτυχημένου επιχειρηματία, καπηλευτικέ τη εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για προσωπικούς του λόγους και μόνον, για την απόκτηση κάποιου τίτλου για νομική χρήση και αποτέλεσμα;
Μετέτρεψε την πόλη σε ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης ειδικά κατά τα Χριστούγεννα.
Επιτέθηκε λυσσαλέα στους τοπικούς φορείς της πόλης μας για να αποκτήσει παντοδυναμία. Δικτατορικές μεθόδους δηλαδή. Πρώτα επιχείρησε να καταβάλει το ΤΕΕ και απέτυχε οικτρά. Μετά προσπάθησε να καταβάλει το Εμπορικό επιμελητήριο και εισέπραξε ακόμα μια βαρεία ήττα.

Ενδιάμεσα έκανε σφοδρές επιθέσεις στον Δικηγορικό σύλλογο με βαριές εκφράσεις , επιτέθηκε στον Ιατρικό σύλλογο με την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο πεζοδρομίου και ακρατής χυδαιολογίας, μετέθεσε δημοτικούς υπάλληλους που δεν του έκαναν τα χατίρια, καθύβρισε δημόσια έγκριτους δημοσιογράφους με εκφράσεις Τρούμπας από την τηλεόραση, κατέστρεψε τον δημόσιο βίο στέλνοντας σωρηδόν συμπολίτες μ στα δικαστηριακά οποία μετέτρεψε σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, απαξίωσε τα σύμβολα της πόλης, κάνοντας την ΑΡΓΩ χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατέστρεψε με την χρήση αδαών υμετέρων συνεργατών του τον Βιολογικό, μολύνοντας την θάλασσα. Φαλίρισε τη ΔΕΥΑΜΒ με τους χειρότερους χειρισμούς μια τόσο σοβαρής υπόθεσης, μετέτρεψε το εκθεσιακό σε ιδιωτική μπουζουκλερί , προετοιμάζει εργοστάσιο που θα γεμίσει με καρκίνο  την ατμόσφαιρα του Βόλου και επιδόθηκε σε αγώνα να καταστρέψει τα δυο ιστορικά σωματεία της πόλης μας. Τον Ολυμπιακό και τη Νίκη.
Στον αντίποδα υλοποίησε ένα χρησιμότατο έργο όπως είναι οι κόμβοι, αλλά χωρίς να ξέρει πώς να τους διαχειριστεί, έπνιξε το κέντρο της πόλης με το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ως εδώ. Δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι ο Βόλος μας. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ ο ίδιος προσωπικά μη υπολογίζοντας την επαγγελματική μου ιδιότητα , αλλά σκεπτόμενος ότι μετά από μας στην ίδια πόλη θα ζήσουν και τα παιδιά μας.
Βρήκα ασφαλές εφαλτήριο στον συνδυασμό της συναδέλφου μου Νάνσυς Καπούλα.
Ένας νέος άνθρωπος με τις ίδιες ανησυχίες και με λαμπρά όνειρα για το μέλλον της πόλης μας. Με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, που θα φέρει επιτελούς στην πόλη μας καινοτόμες ιδέες και πραγματική ανάπτυξη για όλους. Που θα αναστήσει τις εγκαταλελειμμένες γειτονιές και θα υπηρετεί όλους του συμπολίτες μας, γιατί αυτή θα είναι η υποχρέωση μας.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω για να φύγουν τα βαρίδια από πάνω μας.  Είναι καθήκον του καθενός από εσάς να πράξει το ίδιο.
Δεν υπάρχει καμιά πολιτική παράταξη πίσω μου. Είμαι ο εαυτός μου. Ρητά και ξάστερα.
Μοναδική πολιτική δύναμη είστε εσείς οι φίλοι μου που με γνωρίζετε ή που ακούσατε για μένα.
Σε σας επαφίεμαι να με στηρίξετε στις εκλογές εφόσον πληρώ τα δικά σας κριτήρια .
Όλοι μαζί την Κυριακή για τον Βόλο μας που αγαπάμε.

*υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Βόλος -Έξυπνη Πόλη»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το