Τοπικά

«Με το ρεύμα και την ισχύ των πολλών» – Ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την ετήσια συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά.

Είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη μέρα του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) διεξήχθη στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία. Το σύνθημά μας «Με το ρεύμα και την ισχύ των πολλών»! Τη γενική συνέλευση ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Η προσέλευση των συνέδρων, αλλά και του κόσμου γενικότερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέροντας μια πληρότητα που άγγιξε το 120%. Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΕΗ, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους προέδρους, εκλεγμένους αντιπροσώπους και εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Πέραν του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, έγιναν τοποθετήσεις αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κλάδου και έγιναν προτάσεις. Σημαντική για τον Κλάδο των Ηλεκτρολόγων η απόφαση διερεύνησης δημιουργίας ινστιτούτου για την ασφάλεια των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρος Αγγουράκης τόνισε πως θα πρέπει να εργαστούν όλοι μαζί οι ηλεκτρολόγοι για να επαναφέρουν τον κλάδο στο κορυφαίο επίπεδο των επαγγελματοβιοτεχνών. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του ΔΣ του ΣΕΗΜ για τη διοργάνωση, που ανέλαβε ο Σύνδεσμος, επισήμανε πως με γνώμονα το «εμείς», μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα και πως πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Από τη διοργάνωση δεν έλειπαν οι βραβεύσεις προσώπων, που έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να είναι δίπλα στον Σύνδεσμο, στον κλάδο γενικότερα, αλλά και όχι μόνο. Ο πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης απένειμε τιμητικές πλακέτες ξεκινώντας με τον ευεργέτη της πόλης του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά, ο οποίος παρευρέθηκε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Στατήρα, εκφράζοντας και οι δύο τη συγκίνησή τους. Επίσης, τιμητική πλακέτα απένειμε στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την οποία και παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Άρης Ζέρβας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδη, για την πολυετή στήριξή του στην ΠΟΣΕΗ και στο ΣΕΗ Μαγνησίας, ενώ και ο ίδιος προσωπικά απέδωσε τιμή στον πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρο Αγγουράκη. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης του πολιτικού κόσμου, προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Εμβληματική προσωπικότητα ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, πρώην αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρώην πρόεδρος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, μέλος ΔΣ ΟΑΕΔ εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ Νικόλαος Ατζινάς, στον οποίο επίσης απένειμε τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος του ΣΕΗΜ. Από τις βραβεύσεις δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και στηρίζει κάθε δράση. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας είναι από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της Μαγνησίας και εκπροσωπείται από ένα ΔΣ νέων ανθρώπων με διάθεση για εργασία και εξέλιξη, κάτι που φαίνεται από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Σημαντικό πρόσωπο για το ΣΕΗΜ, αλλά και τον κλάδο γενικότερα ο Θεμιστοκλής Αρχοντάκης, στον οποίο και αποδόθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του ΣΕΗ Μαγνησίας. Τιμητική διάκριση έλαβαν και δύο νέα παιδιά ο Νίκος Κατσαρός και ο Νίκος Πατσιατζής, απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, στον διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018.

Σύντομο χαιρετισμό, πέρα από τα τιμώμενα πρόσωπα, απηύθυναν, η πρώην υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος Βασίλειος Αβαρκιώτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού Αντώνης Αλιμπέρτης. Το «παρών» επίσης, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τόρης, η γεν. γραμματέας στον Δήμο Αλμυρού και νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρύσα Τσαγανού, ο γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλειος Ζαχείλας, ο α’ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Ευάγγελος Λαλίτσας, ο αναπλ. γεν. γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Νικόλαος Πλουμιστός, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Μιχάλης Βασιλικός, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Άστρα Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Σάκης Κοκκίνης,
Στον χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, στήθηκε μια έκθεση περιπτέρων ηλεκτρολογικών και συναφών εταιρειών του κλάδου. Δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν το υλικό και τις υπηρεσίες τους και το κοινό να γνωρίσει τις νέες προτάσεις των εταιρειών, να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο.
Το βράδυ του Σαββάτου παρατέθηκε δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου, με παρουσία ορχήστρας, προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων, συνέδρων, επισήμων και χορηγών, όπου έγιναν και κληρώσεις δώρων.
Θεσμικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Λάρισας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Χορηγοί της διοργάνωσης: Β. Καυκάς Α.Ε., LEDVANCE Ανώνυμη Εταιρεία Φωτισμού, Olympia Electronics Ν. Λακασάς – Π. Αρβανιτίδης, Π.Ε. Κασσινάκης Α.Ε., Ελληνική Λεγκράν ΑΕΒΕ, ΑΒΒ Α.Ε., Schneider Electric AEBE, Σκρέκης Α.Ε., Μεϊδάνη Electroinvest A.E., ΕΜΜ. Κουβίδης ΑΒΕΕ, ΕΛΕΜΚΟ ΑΕΒΕ, IGE+XAO Ελλάς, Home Automation and More, Ηλεκτρονική Χαραλαμπίδης Α.Ε., Καργιώτης Γ. Κων/νος – Φώτκα, Αλιμπέρτη ABEE, Τεχνομάτ Ηλεκτροβιομηχανικός Εξοπλισμός, Hager Hellas AEBE, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., ΣΙΜΑΚΟΜ ΕΠΕ CTE, ΒΙΟΚΑΛ Α.Ε., Κανελλής Δ. και Σκεντζούρης Β. Ο.Ε., SAMBO HELLAS ΑΦΟΙ Π.Γόγαλη, Τεχνική Ανάπτυξη Κ. Δημητρίου Μ. ΙΚΕ, CUBALUC Αγκιστριώτης Α.Ε., Όμιλος Μυτιληναίος (ΜΕΤΚΑ & Πρωτέργια), Τζώρτζη ΑΕΒΕ, Χαλαμπαλάκης Ν. & Ε. Ο.Ε. Halplast, Ηρακλής Όμιλος Εταιρειών (ΑΓΕΤ), Τόρης Χατζή ΕΠΕ Ανταλλακτικά και Αναλώσιμα για αυτοκίνητα.
Προϊόντα προσέφεραν: Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ΕΨΑ Α.Ε., Τσίπουρο Αποστολάκη, Τυροκομικά Ρούσσας Α.Ε., Τσίπουρο Τοκαλής.
Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την ετήσια γενική συνέλευση της ΠΟΣΕΗ και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το