Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Ο Αχ. Μπέος ψάχνει εξιλαστήριο θύμα για να καλύψει τις πολιτικές του ευθύνες στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» σε ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στη ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου της επιχείρησης, κ.Καραγκιόζου και καλεί τον κ.Μπέο να παρουσιάσει το σχέδιό του αναφορικά με τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μια δακρύβρεχτη και συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΜΒ μας ενημέρωσε σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας της με τον δικηγόρο, Ι.Καραγκιόζο, που στα πέντε χρόνια της δημοτικής αρχής Μπέου συμμετείχε, έναντι αδρής αμοιβής, στον χειρισμό πολύ κρίσιμων υποθέσεων της Επιχείρησης, πρώτα και κύρια εναντίον της ΕΡΓΗΛ.
Τα πράγματα είναι απλά, ο κ.Μπέος ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου ξέρει πολύ καλά ότι ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Αν λοιπόν η ομάδα κέρδιζε, όπως υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αλλάζουν έναν από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών; Αν είχε αποτύχει, γιατί δεν έκαναν πιο έγκαιρα τις αλλαγές και γιατί συνέχισαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτήν την αλλαγή. Η ΔΕΥΑΜΒ «αναβαθμίζεται» σε φορέα υλοποίησης πρακτικής άσκησης δικηγόρων και δίνει ευκαιρίες και σε άλλους επιστήμονες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας διοίκησης. Η δημοτική αρχή με αυτήν την στάση γελοιοποιεί τη ΔΕΥΑΜΒ επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αστοχίες της.
Δεν μπορούν όμως να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Το «κόλπο» το καταλαβαίνει και ο πιο αφελής. Ο δήμαρχος από τη στιγμή που αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, προσπαθεί να μηδενίσει το κοντέρ και ψάχνει για πιθανά εξιλαστήρια θύματα, για να καλύψει τη δική του τραγική πενταετία και τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες για τους απαράδεκτους χειρισμούς στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Μόνο που είμαστε πια στον Σεπτέμβρη του 2019 και όχι στον Σεπτέμβρη του 2014.
Εμείς τους καλούμε να παρουσιάσουν ξεκάθαρα το στρατηγικό τους πλάνο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν άλλους ερασιτεχνισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το