Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Να δικαιωθούν πανηγυρικά όσοι υπερασπίστηκαν το συμφέρον της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ 

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο», με ανακοίνωσή της στηρίζει τον πρώην Αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά και εννέα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ που μηνύθηκαν από την ΕΡΓΗΛ, λόγω της συμβολής τους στην ανάδειξη σχετικών με την υπόθεση ΕΡΓΗΛ στοιχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατα στον τοπικό τύπο την πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παραπομπή για ψευδή βεβαίωση του πρώην Αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά και εννέα Υπηρεσιακών Στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ. Το έγκλημα τους είναι ότι όταν ορίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ σαν επιτροπή να εξετάσουν το πραγματικό έργο που παρήγαγε η ΕΡΓΗΛ, με απόλυτη υπευθυνότητα και χρησιμοποιώντας ανεξάρτητες αρχές (ΕΒΕΤΑΜ, ΤΕΕ ), ανέδειξαν τι έργο είχε υλοποιηθεί από την εργολήπτρια εταιρεία. Πέραν τούτου να σημειωθεί ότι σε όλες τις ενέργειες είχε προσκληθεί και αντιπρόσωπος της ΕΡΓΗΛ, αλλά ουδέποτε παρουσιάστηκε. Είχε λόγους να κρύβεται; Και αντί η μήνυση να γυρίσει μπούμερανκ σε βάρος της ΕΡΓΗΛ που εξαπάτησε το Δημόσιο συμφέρον και για ένα έργο περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποίησε, έχει εισπράξει πάνω από 10 εκ., βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια να τιμωρηθούν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο.

Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα στείλει τη μήνυση της ΕΡΓΗΛ στη θέση που της αξίζει, δικαιώνοντας πανηγυρικά αυτούς που υπερασπίστηκαν το Συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και όχι αυτούς που με διάφορα τεχνάσματα απομυζούν παράνομα το Ελληνικό Δημόσιο.
Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των διωκόμενων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το