Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία ανάπτυξης

Την ανάγκη να αναπτυχθεί ένας εκτεταμένος δημόσιος διάλογος, όλων των ζωντανών φορέων της πόλης, για το θέμα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και την προοπτική μεταφοράς μιας ισοδύναμης μονάδας στην περιοχή, υπογραμμίζει η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», προσθέτοντας ότι «την πρωτοβουλία και το συντονισμό αυτής της διαδικασίας διαβούλευσης πρέπει να την έχει ο Δήμος Βόλου, πράγμα που προϋποθέτει την ήττα των δυνάμεων της παρακμής που σήμερα διοικούν τον Δήμο.

Τα μέλη της παράταξης επικρίνουν θεσμικούς φορείς της πόλης που, με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο, «ενέδωσαν στον πειρασμό του διχαστικού λαϊκίστικου λόγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους ίδιους η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στηριγμένες σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Θα περίμενε κανείς, μετά την κυριαρχία των δυνάμεων του πιο ακραίου λαϊκισμού στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου το 2014 και τη διαρκώς επεκτεινόμενη από τότε, παρουσία του μαύρου σύννεφου που πνίγει την Δημοκρατία, προσβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του Βόλου και καταδικάζει την πόλη στο πισωγύρισμα σε κάθε τομέα, ότι όλοι οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς (κόμματα, δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικοί σύλλογοι, περιφερειακές αρχές) θα απέφευγαν με επιμέλεια οτιδήποτε μπορεί να τροφοδοτήσει το θηρίο του λαϊκισμού.
Δυστυχώς, στην πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος της μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, κάποιοι θεσμικοί φορείς ενέδωσαν στον πειρασμό του διχαστικού λαϊκίστικου λόγου.
Είναι πραγματικά κρίμα που συνέβη κάτι τέτοιο.
Θα έπρεπε όλες και όλοι να έχουν γίνει σοφότεροι, μετά τα όσα απίστευτα βιώνει ο Δήμος μας την τελευταία πενταετία. Στο παιχνίδι του λαϊκισμού δε μπορούν να κερδίσουν όσοι σποραδικά παραδίδονται στην αγκαλιά του, αλλά οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του, οι οποίοι στο Βόλο έχουν βρει την χαρακτηριστικότερη και απειλητικότερη έκφρασή τους.
Η υπόθεση της πιθανής μελλοντικής μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας, πέρα από το σωστό αίτημα και την αντίστοιχη δέσμευση του υπουργού για μεταφορά ισοδύναμων μονάδων στη περιοχή μας, μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στηριγμένες σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις.
Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπάρξει ένας εκτεταμένος δημόσιος διάλογος, όλων των ζωντανών φορέων της πόλης μας. Την πρωτοβουλία και το συντονισμό αυτής της διαδικασίας διαβούλευσης και συναπόφασης πρέπει να την έχει ο Δήμος Βόλου. Πράγμα που προϋποθέτει την ήττα των δυνάμεων της παρακμής και την ανάληψη της Διοίκησης από μια σοβαρή Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο και διάθεση για συνεργασία με όλες και όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το