Τοπικά

“Μαζί για το Βόλο”: Οδυνηρό το εκλογικό αποτέλεσμα – Τι ειπώθηκε για ΚΙΝΑΛ, Καπούλα, Παπαδούλη και Μπέο

Με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και με την απουσία μελών της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βόλο» στο Μεταξουργείο, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο επικεφαλής κ. Αποστολάκης τόνισε πως η παράταξη αναλαμβάνει το βάρος να εκπροσωπήσει στο δημοτικό συμβούλιο το 43% των πολιτών που δεν ψήφισε την δημοτική αρχή και εκτίμησε ότι η Νάνσυ Καπούλα και ο Α. Παπαδούλης δεν έχουν διάθεση να ασκήσουν καμία αντιπολίτευση. Ο ίδιος κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για «δυναμιτισμό» και «σαμποτάζ» της κοινής καθόδου των προοδευτικών δυνάμεων με το χρίσμα που έδωσε στον Α. Παπαδούλη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Ιάσονα Αποστολάκη  «οδυνηρό» για την δημοτική κίνηση και τους πολίτες που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο γενικότερα.

«Είχαμε μια κυριαρχία της δημοτικής αρχής σε επικοινωνιακό επίπεδο», είπε ο επικεφαλής και τόνισε ότι σε οικονομικό επίπεδο τόσο στα πέντε χρόνια διοίκησης , όσο και στην προεκλογική περίοδο η δημοτική αρχή ήταν πανίσχυρη.

«Δεν μπορέσαμε ενώ το παλέψαμε να διαμορφωθεί ένα ευρύ ψηφοδέλτιο που θα είχε υποστήριξη από κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Η οξυμένη κεντρική πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και σε τοπικό επίπεδο. Υπήρχε κόσμος που δεν ήταν πρόθυμος να ακούσει και ήταν έντονο το κλίμα αμφισβήτησης των πολιτικών κομμάτων.  Ο πολίτης επηρεάζεται από την εικόνα και όχι από τον λόγο. Η εικόνα μέτρησε πολύ και έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η δημοτική αρχή πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις περιφερειακές ενότητες. Το κλίμα είχε διαμορφωθεί από τα ΜΜΕ  με την εικόνα ενός πετυχημένου δημάρχου, επιχειρηματία που υλοποίησε έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Η δημοτική αρχή αποτελεί ένα προϊόν συμμαχιών που εκτείνεται από το κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά. Έχει εκφασίσει τον δημοτικό λόγο. Έχει έντονα λαϊκίστικα χαρακτηριστικά που στην εποχή που ζούμε τη βοηθάει να αρθρώνει έναν λόγο εύκολο για τα αυτιά του κόσμου. Η εξάρτηση του δεξιού χώρου με τη δημοτική αρχή έγινε γνωστό και από τη στήριξη στην εκδήλωση που έκανε η δημοτική αρχή για το στρατόπεδο Γεωργούλα. Συμπολίτες μας παρασύρθηκαν από δρομολογημενα έργα από προηγούμενες δημοτικές αρχές και ο Α. Μπέος παρουσίαζε τον Βόλο σαν μια μικρή Γκοθαμ Σίτι. Εμείς είχαμε επενδύσει πάρα πολύ στο δημοκρατικό μέτωπο και πιστεύαμε ότι θα κατέβουμε όλοι μαζί στις εκλογές. Ίσως και με την αποχή μας από το Δημοτικό συμβούλιο χάσαμε την  επικοινωνία με τον κόσμο. Σε εμάς πέφτει το βάρος να εκπροσωπήσουμε το 43% της πόλης που δεν ψήφισε τον Α. Μπεο. Από την Νάνσυ Καπούλα και τον Α. Παπαδούλη μην περιμένετε τίποτα», είπε ο κ. Αποστολάκης και ανέπτυξε το πλάνο της αντιπολίτευσης που θα ακολουθηθεί.

«Κέρδισαν τα λουλούδια και τα λαμπάκια. Χάσαμε σε επικοινωνία. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα νεανικό σχήμα αλλά δεν το καταφέραμε. Ο Α. Μπέος είναι εδώ και θα το τερματίσει ηθικά. Είμαστε αυτοί που πρέπει να ελέγξουμε τη δημοτική αρχή και όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό να βγαίνει στην κοινωνία. Προσχηματικά η Νάνσυ Καπούλα είναι εκπρόσωπος της ΝΔ στο συμβούλιο. Ο Μπεος είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Νερό και ηλεκτροφωτισμός θα αρχίσουν να ξεπουλιούνται. Οι δημοσιογράφοι έχουν και αυτοί ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στην πόλη. Τα λάθη μας τα αναγνωρίζουμε και προχωράμε μπροστά», είπε με τη σειρά της η δημοτική σύμβουλος κ. Φωτεινή Κοκκινάκη.

Στη συνέλευση μετείχε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βογιατζής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το