Τοπικά

“Μαζί για το Βόλο”: Καμία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Βόλου για το Δικαστικό Μέγαρο – Επιζήμια η τακτική της

Η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” τοποθετείται με ανακοίνωσή της για τον κίνδυνο απώλειας χρηματοδότησης της κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου, ελλείψει πρότασης από τους αρμόδιους φορείς της πόλης, αποδίδοντας το τέλμα στις καθυστερήσεις και στην τακτική της Δημοτικής Αρχής, που χαρακτηρίζει λανθασμένη και επιζήμια. Παράλληλα καλεί τον Δήμαρχο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να μην χαθεί ξανά η ευκαιρία για την κατασκευή ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της πόλης και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης στο Βόλο με την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, τείνει να εξελιχθεί σε φιάσκο και σε ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για την πόλη μας.

Οι καθυστερήσεις, οι αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις και η απουσία σοβαρού σχεδιασμού και διάθεσης ουσιαστικής συνεννόησης και συνεργασίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ως απόρροια της τακτικής της Δημοτικής Αρχής, οδηγούν στο τέλμα και στη συνέχιση της λειτουργίας του σημερινού ακατάλληλου κτιρίου, μα πάνω απ’ όλα ζημιώνουν την πόλη μας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν δεν κατατεθεί εντός δεκαπέντε ημερών υλοποιήσιμη πρόταση για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου έως τη συνεδρίαση της σχετικής Διυπουργικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα, θα χαθεί η ευκαιρία να ενταχθεί το έργο στην χρηματοδότηση και υλοποίηση σχεδιασμού για την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο που θα προκύψει ξανά άλλη ευκαιρία.

Δυστυχώς δικαιώνεται η θέση που είχαμε διατυπώσει από πέρυσι, ότι ο Δήμος Βόλου όφειλε να έχει διαμορφώσει περισσότερες προτάσεις από μια, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης κατάθεσης της επόμενης αν η πρώτη απορριφθεί και να μην χαθεί κι άλλος χρόνος. Τότε ο Δήμαρχος αδιαφόρησε και απαξίωσε, κατά την προσφιλή τακτική του, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει με τις δημοτικές αντιπολιτεύσεις.

Στα πέντε χρόνια της πρώτης θητείας της Δημ. Αρχής δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία για το Δικαστικό Μέγαρο και ένας και πλέον χρόνος κινδυνεύει να χαθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό εδώ και επτά χρόνια!

Καλούμε τη Δημ. Αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή, να βιαστεί να διαμορφώσει, σε συνεργασία με τους σχετικούς φορείς, και να καταθέσει μια αξιόπιστη πρόταση. Από την πλευρά μας έχουμε προτείνει σημείο, όπως και παλαιότερα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί κι άλλος χρόνος.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το