Τοπικά

“Μας… εκπλήσσει ευχάριστα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας μετά την “απεργιακή τουφεκιά” της προηγούμενης εβδομάδας”

“Λάδι στη φωτιά” ρίχνει με νέα ανακοίνωσή του κατά του ΠΑΜΕ Μαγνησίας το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σχολιάζοντας την απόφαση του ΠΑΜΕ να συμμετάσχει στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επανέρχεται στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο πλευρές με αφορμή την απεργίας της προηγούμενης εβδομάδας, κάνοντας λόγο για “απεργιακή τουφεκιά” και “συμμετοχικό στραπάτσο”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Αυτή κι’ αν είναι είδηση! Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας να βγαίνει και να καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν –στηρίζοντας στην ουσία– την απεργία που ισχυρίζονταν ότι αποφάσισαν «τα… ξεπουλημένα στην εργοδοσία Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες της Χώρας», για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο – τέρας που προωθεί για ψήφιση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Επιτέλους, κάτι μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται! Ιδίως μετά την «απεργιακή τουφεκιά» και το συμμετοχικό στραπάτσο της περασμένης Τρίτης, που οι εργαζόμενοι τούς γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη, αφήνοντας στη βροχή να «ξεπλύνει» τα διασπαστικά ανομήματά τους!
Θεωρούμε ενθαρρυντικό το ότι άρχισαν να «αναγνωρίζουν», έστω και στο παρά «τσάκ» της απεργίας (την οποία, σημειωτέον, στην τελευταία Ολομέλεια του ΔΣ του ΕΚΒ με νύχια και με δόντια πάλεψαν για να τη σαμποτάρουν, απέχοντας από την ψηφοφορία), την οργανωτική αποφασιστικότητα των δεκάδων Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, ανάμεσά τους και του Ε.Κ. Βόλου, να απαντήσουν ενωτικά και όχι διχαστικά στον αντεργατικό νομοθετικό οδοστρωτήρα της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.
Τους καλοδεχόμαστε και τους ευχόμαστε «καλούς αγώνες»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το