Τοπικά

“Μαραζώνουν” οι κάβες του Βόλου – Πτώση του τζίρου έως 60% την περίοδο των γιορτών 

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάβες, αφού «μαραζώνουν», με τη μείωση στον τζίρο και τις πωλήσεις να φτάνει το 60%, αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το κρασί είναι στην προτεραιότητα των αγορών του Βολιώτη, ο οποίος προτιμά το χύμα, που είναι πιο φθηνό, ενώ έχουν περιοριστεί πάρα πολύ τα δώρα και τα λεγόμενα καλάθια.

Ο κ. Σωτήρης Παπαγιάννης σημείωσε πως η πτώση είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με πέρσι, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να κάνουν λόγο για πτώση που φτάνει ή και ξεπερνά το 60% σε τζίρο και κίνηση.

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης, των μπαρ, αλλά και γενικότερα της εστίασης έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της προμήθειας ποτών, ενώ οι πωλήσεις για κατ’ οίκον χρήση δεν αναπληρώνουν τη ζημία.

«Με κλειστή την εστίαση, με τα μπουζούκια και τα μπαρ να παραμένουν με κατεβασμένα ρολά, δεν μπορεί να κινηθεί ο κλάδος. Η πτώση είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με πέρσι» σημείωσε ο κ. Σωτήρης Παπαγιάννης.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των Βολιωτών για τις γιορτές και τα ρεβεγιόν κατ’ οίκον ο ίδιος ανέφερε πως ψηλά στη λίστα είναι το κρασί κατά κύριο λόγο και ακολουθεί το ουίσκι, τα οποία όμως σημειώνουν μείωση στις πωλήσεις 50% σε σχέση με πέρσι.

«Οι λόγοι της πτώσης είναι οικονομικοί κυρίως. Αλλά και επειδή δεν υπάρχουν ούτε επισκέπτες στον Βόλο λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης μετακίνησης από Νομό σε Νομό, αλλά ούτε τουρίστες ή συγγενείς από άλλες πόλεις για διακοπές ή για τις γιορτινές μέρες» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούνης από το Terroir Wine & Spirits σημείωσε πως φέτος η κίνηση και οι πωλήσεις ήταν πτωτικές, αφού δεν υπάρχει ο τουρισμός, η χονδρική, αλλά και η βόλτα στην εμπορική αγορά, όπως πέρσι, που έδινε τη δυνατότητα στον Βολιώτη να μπει σε μία κάβα και να ψωνίσει.

«Ο κόσμος πλέον προτιμά το κρασί, ενώ έριξε και το βαλάντιο από τα 20 ευρώ στα 12 με 15 ευρώ. Και φυσικά από το εμφιαλωμένο στράφηκε στον ασκό, δηλαδή στο χύμα κρασί ή το χύμα τσίπουρο» ανέφερε ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Προτιμάται και το ουίσκι, αλλά και σε αυτό μιλάμε πλέον για το «απλό» και όχι το «σπέσιαλ». Γενικότερα εκεί που πέρσι μπορεί να διέθετε 30 ευρώ, φέτος το «μπάτζετ» έχει πέσει στα 20 ευρώ».

Ο κ. Κ. Τσιούνης επισήμανε πως πέρσι ο κόσμος προτιμούσε να πάρει για δώρο ένα καλάθι με τρία μπουκάλια κρασί ή με ποτά, κάτι που περιορίστηκε φέτος πάρα πολύ, αφού δεν υπάρχουν τα ρεβεγιόν, λόγω της υγειονομικής κατάστασης και των απαγορεύσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το