Πολιτισμός

“Leoforio…first stop” την Παρασκευή στο Filippou Cafe Classique

Το “Leoforio…first stop” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17 Μαϊου, στις 9:30 το βράδυ, στο Filippou Cafe Classique.
Leoforio… ονομάζεται το προσωπικό project του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου με βασικές επιρροές από την αμερικάνικη και ευρωπαϊκή jazz, την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική. Το leoforio…είναι το όχημα όπου οι τρεις μουσικοί επιβιβάζονται και αναζητούν καινούριες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ταξίδι με πολλά και διαφορετικά τοπία.
Ο δίσκος leoforio…first stop είχε επιλεγεί από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (ίδρυμα Ωνάση) να συμμετέχει στο New jazz generation festival 2017 και το 2018 παρουσιάστηκε στο Syros jazz festival.
Η φωτογραφία του εξωφύλλου του (εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο (κιθάρα- κοντραμπάσο-τύμπανα) και κάτω από τον τίτλο leoforio… να δουλέψουν ομαδικά προσωπικές συνθέσεις του Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου.

Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος – κιθάρα/συνθέσεις
Ηλίας Καρκαβέλιας – κόντρα μπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης – τύμπανα

Ο δίσκος ‘’leoforio…first stop’’ ηχογραφήθηκε στο studio sierra τον Οκτώβρη του 2015
Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος – κιθάρα/συνθέσεις
Κωνσταντίνο Μάνο – κόντρα μπάσο
Θάνο Χατζηαναγνώστου – τύμπανα
Σταύρο Παργινό – τσέλο
Μαρία Ψαθά – απαγγελία
Λόγια – Κατερίνα Κατσικάκη
Ηχοληψία – Γιώργος Καρυώτης

Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2016 από την Re-Define Productions σε επιλεγμένα καταστήματα δίσκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη :�Music Corner,Ιανός (Αθήνα) / Ιανός ,Lotus Record Shop (Θεσ/νίκη) , στο Eshop της Re-Define Productions

Είσοδος: 7 ευρώ
Τηλ κρατήσεων: 24210 39283

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το