Τοπικά

“Κόβουν το νερό στους πολίτες και δεν αγγίζουν φίλους τους μεγαλοξενοδόχους και δημόσιους φορείς”

Οι αναστολές υδροδότησης που ανακοίνωσε από αύριο τη ΔΕΥΑΜΒ  αφορούν καταναλωτές με χρέος συνολικό δύο λογαριασμών πάνω από 100€ και ανεξαρτήτως ποσού όταν το χρέος αφορά σε τρεις λογαριασμούς, γεγονός που προκάλεσε την οργή της παράταξης Μαζί για τον Βόλο.
Αλήθεια σε ποια ισονομία αναφέρεται η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, αναρωτιέται η παράταξη και καταγγέλλει πως οι ξενοδόχοι -φίλοι της δημοτικής αρχής και δημόσιοι φορείς αλλά και ο δήμος δεν πληρώνουν νερό:
«Καταλαβαίνουμε ότι της είναι δύσκολο να εισπράξει οφειλές από δικούς της ανθρώπους και φίλους που «φιλοξενούν» και πολιτικά πρόσωπα σε δύσκολες ώρες της πανδημίας, μεγαλοφειλετες δηλαδή, με ξενοδοχεία ειδικά που χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για αυτό και πάνε στον άνθρωπο που δεν έχει τα 100 η 200 ευρώ να πληρώσει, ειδικά εν μέσω πανδημίας.
Με άλλους μεγαλοοφειλέτες όπως ο ΟΛΒ όπου συμπορεύεται ο Δήμος πολιτικά σε μια κοινή γραμμή θα γίνει κάτι;
Σε ποια ισονομία αναφέρεται η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ όταν ο μεγαλύτερος διαχρονικά οφειλέτης της επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Δήμος και νομικά του πρόσωπα (πχ ΔΟΕΠΑΠ) με χρέη κοντά στα 5εκ € ή και παραπάνω;
Αν η ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτή ας δει τι μπορεί να κάνει με τα «μεγάλα πορτοφόλια» πρώτα. Αυτό είναι ισονομία και εμπέδωση αισθήματος δικαίου.
Γνωρίζουμε επίσης ότι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση έχει να κάνει με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, καθώς οι ενεργειακές της ανάγκες είναι τεράστιες. Χρέη ύψους κοντά στα 2,5 με 3 εκ €.
Αυτό είναι όντως μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα όλων των ΔΕΥΑ το ότι δεν περιλαμβάνονται στο βιομηχανικό τιμολόγιο, κάτι που αν συνέβαινε θα αποτελούσε μεγάλη ανάσα. Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Ο Δήμαρχος καμώνεται πως ότι ζητήσει με αυτή την κυβέρνηση που στο πρόσωπο του έχει δει έναν σοβαρό συνομιλητή, το παίρνει. Ας πάει λοιπόν με άλλου Δημάρχους στα αρμόδια Υπουργεία να ζητήσει και να λάβει νομοθετική ρύθμιση. Μια απλή σε οικογενειακό κλίμα κουβέντα είναι για αυτόν όπως φαίνεται.
Μέχρι τότε, σε εποχές πανδημίας και ανέχειας μην τολμούν να κάνουν λόγο περί ισονομίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το