Τοπικά

“Κόκκινο πανί” για τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου – Συγκέντρωση και πορεία σήμερα στον Βόλο

Συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Οι συνταξιούχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια την πολιτική της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ετοιμάζει νέο σφαγιασμό για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές τους με τον νόμο «Κατρούγκαλου».

Στην συγκέντρωση έδωσε το “παρών” ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος κινητοποιήσεων με το σύνθημα “ο νόμος Κατρούγκαλου να μείνει στα χαρτιά γιατί κατακρεουργεί τις συντάξεις και οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση”.
“Συνεχίζουμε μέχρι τέλος του χρόνου τον αγώνα με κινητοποιήσεις παντού και με κορύφωση τη συγκέντρωση στις 15 Δεκεμβρίου στο γραφείο του πρωθυπουργού”, δήλωσε ο κ. Σοφός και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του αγώνα, λέγοντας ότι ήδη αποδίδει καρπούς.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χαϊδεύει τα αυτιά των συνταξιούχων και να κλέψει την ψήφο τους, ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Οι συνταξιούχοι, όμως – όπως είπε – δεν θα τους κάνουν την χάρη να ψηφίσουν αυτούς που τους έχουν μαυρίσει τη ζωή. “Θα απαντήσουμε αγωνιστικά γιατί όλα τα κατακτήσαμε με αγώνες. Έτσι θα τους αναγκάσουμε να τον φάνε τον νόμο που έφεραν. Το κίνημά μας συσπειρώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερους συνταξιούχους. Να το έχουν υπόψιν τους. Η ανάσα μας θα είναι στο σβέρκο τους κάθε φορά που θα τολμούν να βάλουν χέρι στις συντάξεις”.

Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός σημείωσε: “Έχουμε πείρα όλα αυτά τα χρόνια και ξέρουμε καλά ότι είναι προεκλογικές δεσμεύσεις που εξυπηρετούν πολιτικούς σχεδιασμούς. Κάτω από την πίεση των συνταξιούχων, είναι αναγκασμένοι να μιλούν για άδικα μέτρα, ενώ τα έχουν ψηφίσει μέχρι κεραίας. Οι δανειστές μπορούν να δώσουν μια αναβολή γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνώντες ήταν καλά παιδιά και έχουν υπακούσει”.

 

Στη συγκέντρωση τονίστηκε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήδη εφαρμόζεται. Όσοι βγαίνουν στη σύνταξη από το 2016, παίρνουν συντάξεις σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συντάξεις χηρείας, καθώς γίνεται επανυπολογισμός της σύνταξης και μετά υπολογίζεται στο 50% η σύνταξή τους.
Ο Θανάσης Κοντονίνας εκ μέρους του ΟΑΕΕ υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την ανατροπή του νόμου, καθώς βλέπουν καθημερινά να ανατρέπεται το εισόδημά τους.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας επισήμανε ότι το βασικό αίτημα της σημερινής συγκέντρωσης είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και προανήγγειλε ότι οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν γιατί από το 2019 θα υπάρξει και περικοπή του ΕΚΑΣ.

“Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, χωρίς εμπαιγμούς και άγχος”, τόνισε, τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Βούλα Ευθυμίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το