Τοπικά

“Κενό” στο Νόμο για τις βυθιζόμενες μπάρες στο κέντρο του Βόλου

Με τη “λευκή” ψήφο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” Ιάσονα Αποστολάκη εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η μελέτη για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια αυτόματων βυθιζόμενων ηλεκτροκίνητων ν μπαρών πεζοδρομίου. Η προμήθεια των μπαρών προϋπολογίζεται σε 37.448 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια οκτώ αυτόματων ηλεκτροκίνητων βυθιζόμενων μπαρών πεζοδρομίου, με τον συνοδευτικό τους εξοπλισμό. Οι βυθιζόμενες μπάρες θα τοποθετηθούν στην οδό Μικρασιατών με Μακρινίτσης, στην οδό Κουμουνδούρου με 28ης Οκτωβρίου, στην οδό Δον Δαλεζίου με Γαλλίας και στην είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου στην Δ.Ε. Μακρυνίτσας για τον έλεγχο της πρόσβασης εισόδου – εξόδου οχημάτων προς τους πεζοδρόμους του Δήμου.

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε για “γκρίζα ζώνη” αναφορικά με την τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών καθώς όπως είπε, από όσο γνωρίζει, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και το σχετικό ΦΕΚ.  Για το “κενό”στο ΦΕΚ μίλησε και ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου σημειώνοντας όμως πως δεν απαγορεύεται η τοποθέτησή τους.  Μάλιστα πρόσθεσε πως το αρμόδιο υπουργείο φέρεται να επεξεργάζεται την τροποποίηση του ΦΕΚ.
Ακόμη, ανέφερε πως με την τοποθέτησή τους, και εφόσον ελέγχονται από τηλεκοντρόλ,  διευκολύνεται η διέλευση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.
Αποζημιώνεται πολίτης για ζημιές στο αυτοκίνητό του
Από τον Δήμο Βόλου θα αποζημιωθεί ιδιοκτήτης αυτοκινήτου για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά του ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή της Ανακασιάς.
Στο αυτοκίνητο μάρκας Suzuki προκλήθηκαν ζημιές στο φανάρι, στο φτερό και στον προφυλακτήρα από μετατόπιση κάδου λόγω ισχυρών ανέμων. Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2019 και θα ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. θα λάβει το ποσό των 287 ευρώ για τις παραπάνω ζημιές.
Εξοπλισμός για παιδική χαρά στην Αγριά
Σε συνοπτικό διαγωνισμό θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου για την προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς στην Αγριά.

Ο προϋπολογισμός για τον εξοπλισμό ανέρχεται σε 46.010 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι προδιαγραφές και οι όροι του διαγωνισμού εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.  Εγκρίθηκε επίσης η μελέτη για την ανακατασκευή του διαδρόμου στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης είναι 2.365 ευρώ και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι ο καθαρισμός του χώρου, τρίψιμο της επιφάνειας, αστάρωμα κατά της υγρασίας και βαφή των επιφανειών με πολυουρεθανικό υλικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το