Τοπικά

“Κάτω τα χέρια από την Αλόννησο” – Ζητούν να καταργηθεί άμεσα η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Οι Ενεργοί Πολίτες Αλοννήσου καταγγέλλουν ότι ως αντσυνταγματικές, αυθαίρετες και παράνομες τις αποφάσεις της Πολιτείας για τους δασικούς χάρτες και τις αγωγές της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας να καταργηθεί άμεσα η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Αλόννησο.

Οι Ενεργοί Πολίτες Αλοννήσου διαμαρτύρονται με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό ΥΠΕΝ, τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αγαίου, την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, τη Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας -Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων και τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους υπό τον τίτλο “Κάτω τα χέρια από την Αλόννησο”:

Υφίστανται σωρεία δικαστικών αποφάσεων τόσο του Αρείου Πάγου, Εφετείο Λαρίσης όσο και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου. Όπου αναγνωρίζουν ότι ολόκληρο το νησί της Αλοννήσου και της Περιστέρας (Ξηρό) αλλά και του υπόλοιπου νησιωτικού συμπλέγματος και των περιξ νησίδων είναι ιδιωτικά -γαίες <<μούλκι>> και ανήκουν στην κατηγορία γαίας –μηλιμηνέ . Άπασης κυριότητας , άπασης κληρονομιάς, άπασης γαιοκτησίας και άπασης μεταβίβασης. Αυτό το ιδιομόρφο, ιδιοκτησιακό καθεστώς ανάγεται στους Προβυζαντινούς χρόνους και χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει βυζαντινά χρυσόβουλα του Αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά και του Σουλτάνου Μουσταφά Γ’. Αναγνωρίστηκε απ’ όλους τους κατακτητές, ήταν εσωτερικά ελεύθερο με δική του δημογεροντία η οποία αποφάσιζε, άμεσα δημοκρατικά. Με τους κατοίκους, δηλαδή, επέλεγαν τον κατακτητή όπου προσέρχονταν ερηνικά στον Σουλτάνο και στους Ενετούς χωρίς πόλεμο στους εκάστοτε κατακτητές. Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή αμφισβήτησης με βάση τίτλων του νησιού το 1743, διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Και έρχεστε εσείς να υλοποήσετε όσα δεν τόλμησαν να πράξουν πολλοί άλλοι κατακτητες ή κατάφερε η Οθωμανική Αυτοκρατορία και να παραδώσετε βόρρα στο <<υπερταμείο- ΤΑΙΠΕΔ>> διαδικασία που σας έχει επιβληθεί μέσω της ανάρτησης των <δασικών χαρτών> σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.γ’ του άρθρου 153 του ν.4389/2016 Α 9/27.5.2016 <Τρίτο Μνημόνιο> δηλαδή στον ν.4336/2015 και στη σελ.1028 του σχετικού ΦΕΚ ,συνδέοντας το δήθεν με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Εσείς όμως διεκδικείτε ακίνητα είτε ως δασικά είτε ως γαίες φύσης <εραζί – εμιριέ> ή <αρζί-μιρί> δηλαδή δημόσιες γαίες, σύμφωνα με το Οθωμανικό γαιοκτησιακό καθεστώς. Αμφισβητείτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αιγαίου γι’αυτό και οι Τούρκοι διεκδικούν την γαλάζια πατρίδα, το Αιγαίο. Οι ενέργείές σας αυτές προσβάλλουν ευθέως κάθε επιστημονική δικαιακή και κοινή λογική, είναι πράξεις αντισυνταγματικές και παράνομες.

Αυτό, κύριοι, στα λαϊκά ονομάζεται <πλιάτσικο>που αφήνει το νησί μας στις ορέξεις συντεχνιών δικηγόρων, δασολόγων και μηχανικών κι εμείς καλούμαστε να υπερασπίσουμε τα αυτονόητα, τα χωράφια μας, τα σπίτια μας –τη γη των προγόνων μας! Ατόπημα και αδικία που δεπράχθη εις βάρος της Αλοννήσου και έστω την ύστατη στιγμή οφείλετε να σεβαστείτε τους νόμους και τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων και άμεσα να καταργήσετε την ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Αλόννησο, καθώς και την όποια διεκδίκηση της κτηματικής υπηρεσίας Μαγνησίας, διότι είναι αντισυνταγματικές, αυθαίρετες και παράνομες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το