Αθλητισμός

“Κανένα παιδί μόνο”: Το μήνυμα της ποδηλατοδρομία του Κριτσιώτη με τον Γιωργάκη

«Κανένα παιδί μόνο του». Αυτό ήταν το μήνυμα της ποδηλατοδρομία του Άγγελου Κριτσιώτη, ο οποίος μαζί με τον 8χρονο Γιώργο πραγματοποίησε τη διαδρομή Τρίκαλα-Βόλος, με σκοπό να στηρίξει τα παιδιά της Φλόγας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ποδηλατοδρομία που πραγματοποίησε ο Άγγελος Κριτσιώτης. Ο ποδηλάτης της Νίκης είχε μαζί του τον μικρό Γιώργο, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στη «μάχη» με τον καρκίνο, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Ο 8χρονος μαχητής της ζωής βρισκόταν σε ειδικό αμαξίδιο και απόλαυσε με μεγάλη χαρά τη διαδρομή συνοδεία της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, ποδηλατών της Νίκης και μέλη του συλλόγου «Κένταυρος», ενώ στον Βόλο τον υποδέχθηκε ο πρωταθλητής ΑμεΑ στην ποδηλασία, Νίκος Παπακυργιάκης.

Ο τερματισμός έγινε χθες το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από φίλους της Φλόγας, συμπολίτες μας και εκπροσώπους των χορηγών. Μόλις έφτασαν, η μητέρα του Γιώργου έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ενώ το ίδιο έκανε και ο Άγγελος χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις της Φλόγας στον ποδηλάτη της Νίκης και στον 8χρονο Γιώργο. Τις πλακέτες παρέδωσαν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Κώστας Κυριαζής.

 Τριανταφύλλου: Δεν σταματάμε να παλεύουμε για τα παιδιά μας
Η πρόεδρος της Φλόγας, Ντίνα Τριανταφύλλου, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη προσπάθεια. «Προετοιμάζαμε το εγχείρημα από πέρσι, όταν ο Άγγελος έκανε τον Γύρο της Θεσσαλίας. Εκεί βρίσκονταν υποστηρικτικά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Φλόγα Μαγνησίας.

Ο μικρός Γιώργος κατάγεται από τα Τρίκαλα, ενώ η μητέρα του είναι εκπρόσωπος της Φλόγας εκεί. Εμείς γνωρίζαμε τον Γιωργάκη και το ότι ακολουθεί κανονικά τη θεραπεία του βρισκόμενος στην αγκαλιά της Φλόγας. Στα Τρίκαλα τον γνώρισε και ο Άγγελος, με αποτέλεσμα να παθιαστεί και να πει ότι θα κάνει μια προσπάθεια να τον βγάλει από το καροτσάκι» δήλωσε η κ. Τριανταφύλλου, η οποία αναφέρθηκε και στον Γιωργάκη.

«Ο Γιώργος είναι πολύ εκφραστικό παιδί και ήθελε πάρα πολύ να απελευθερωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο. Ο μικρός είναι εκστασιασμένος με όλη την προσπάθεια που βλέπει γύρω του και θεωρώ ότι αξίζει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αν και έγινε σε δύσκολες συνθήκες μέσα στο καλοκαίρι» είπε η πρόεδρος της Φλόγας και πρόσθεσε ότι οι γονείς των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια δεν σταματούν ποτέ να παλεύουν για τα βλαστάρια τους.

«Ο Γιωργάκης είναι οκτώ ετών και η διάγνωση για όγκο εγκεφάλου έγινε όταν ήταν τριών. Τότε υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία δεν ήταν επιτυχημένη, αλλά ευτυχώς βρίσκεται εν ζωή. Εμείς στη Φλόγα λέμε ότι έστω κι αν έχουμε ένα κομμάτι του παιδιού μας, εμείς θα παλέψουμε να γίνει καλά».

Κριτσιώτης: Κανένα παιδί μόνο, στηρίζουμε τη Φλόγα
Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Άγγελος Κριτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατοπορείας. Ο γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία αθλητής της Νίκης τόνισε αρχικά:

«Όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Είχαμε καλή ψυχολογία. Μ’ αυτό το παιδί δεν μπορείς να καταλάβεις κούραση. Ο Γιωργάκης είναι νικητής. Μετά από οκτώ χρόνια βγαίνει από το αμαξίδιο και είμαστε εδώ μαζί και κάναμε τη διαδρομή Τρίκαλα-Βόλος.

Πριν έναν χρόνο τον συνάντησα στον Γύρο της Θεσσαλίας. Εκεί τον πήρα αγκαλιά για πρώτη φορά. Ήθελε να κάνει βόλτα, αλλά δεν μπορούσε. Του υποσχέθηκα ότι θα γυρίσω και θα τον πάρω βόλτα. Ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην παραλία, να έρθει ο κόσμος να τον υποδεχθεί και να χαρούμε όλοι διπλά.

Κλείνοντας ο Βολιώτης ποδηλάτης έστειλε το μήνυμά του λέγοντας: «Στηρίζουμε τη Φλόγα, στηρίζουμε αυτά τα παιδιά. Δεν τα αφήνουμε μόνα. Κανένα παιδί μόνο του. Όλοι μαζί μπορούμε…».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακριβή μου… Κωνσταντινούπολη: Ούτε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δεν βρίσκει σπίτι

Τεράστιο κουρνιαχτό ξεσήκωσε η ομολογία της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν…

26 Δεκεμβρίου 2023

Νιγηρία: Περισσότεροι από 160 νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων

ουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ομάδες ενόπλων, από το βράδυ του Σαββάτου…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αυτοκίνητο βρέθηκε “τούμπα” στη θάλασσα στην Αγριά -photo

Καλά στην υγεία του είναι ο Έλληνας οδηγός του οχήματος που όπως βλέπετε και στη…

26 Δεκεμβρίου 2023

Καλοκαιρία μέχρι την Παρασκευή – Εως 21 βαθμούς σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές να αναμένονται κυρίως σε κάποιες νησιωτικές περιοχές, θα επικρατήσει…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Ουρές στη Θεσσαλονίκη για το λαϊκό προσκύνημα – Αύριο η κηδεία του στην Καβάλα

Η σορός του Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία…

26 Δεκεμβρίου 2023

Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω ληστή μίνι μάρκετ – Άρπαξε 200 ευρώ και τσιγάρα

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας αλλοδαπός για ληστεία στο…

26 Δεκεμβρίου 2023