Αθλητισμός

“Κάναμε καλή επιλογή παικτών” δηλώνει ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Ρήγας Στύλας

Στην καλή επιλογή των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το φετινό έμψυχο υλικό της Νίκης στάθηκε ο Ρήγας Στύλας. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ποδοσφαιρικού τμήματος και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τη βολιώτικη ομάδα.
Ο Ρήγας Στύλας ήταν εκείνος που συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση του φετινού ρόστερ της Νίκης. Εκ του αποτελέσματος οι επιλογές ποδοσφαιριστών ήταν στην πλειοψηφία τους επιτυχημένες, γεγονός που σίγουρα πρέπει να του πιστωθεί.
Η ΠΑΕ Νίκη παρουσίασε χθες τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα. Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στο nikifc.gr. αναφέρει τα εξής:
«Τεχνοκρατικό «χτίσιμο» ενός πετυχημένου ρόστερ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. «Πατέρας» των ποδοσφαιριστών, «αδελφός» των υπόλοιπων στελεχών της ΠΑΕ, έμπιστος φίλος και συνεργάτης των χρηματοδοτών. Ατελείωτες ώρες δουλειάς, επικοινωνίας, χιλιομέτρων.

Ο Ρήγας Στύλας, μπορεί άνετα να υποστηρίξει κάποιος, πως ανέκαθεν, βάσει του βιογραφικού του, ήταν ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Μέσα από την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, όμως, δεν επιβεβαίωσε απλά αυτό, αλλά απέδειξε σε όλους ότι είναι ένας αλληλέγγυος άνθρωπος, ο οποίος για την ομάδα του, την οικογένειά του, είναι ικανός και πρόθυμος να αφιερώσει πολλές περισσότερες ώρες, σε σχέση με το καθιερωμένο εργασιακό ωράριο του καθενός.
Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 μίλησε στο nikifc.gr, με σκοπό να τον γνωρίσετε, αλλά παράλληλα και να σας «ξεναγήσει» στα ενδότερα της ομάδας μας. Αναλυτικά:

Για το τι σημαίνει ποδόσφαιρο για εκείνον: «Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ζωή, ζω κι αναπνέω γι’ αυτό. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό. Αδιαμφισβήτητα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για μένα».

Για τη Νίκη Βόλου: «Είναι μία ομάδα με σημαντικό λαϊκό έρεισμα, ο κόσμος της ζει κι αναπνέει για εκείνη. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται και σκέφτονται τη Νίκη, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η κατάσταση στη Νίκη μού θυμίζει το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική. Αυτή η ομάδα έχει κοινά στοιχεία με την Μπόκα Τζούνιορς. Τα συναισθήματα, σε αυτόν τον οργανισμό, ξεχειλίζουν, το πάθος, η αγάπη. Αν αυτή η ομάδα συνεχίσει να παραμένει οικογένεια, όπως είναι τώρα, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

Για τα στελέχη της «κυανόλευκης» ΠΑΕ: «Μιλώντας για την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, πρέπει πάντα πρώτα να αναφερθούμε στον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον Βασίλη Βενέτη. Δύο άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά, το ποδόσφαιρο και αυτήν την ομάδα. Με ζωντάνια και πολλή όρεξη, προσπαθούν να προσφέρουν σε αυτήν την ομάδα και να την πάνε ψηλά.
Όσον αφορά το υπόλοιπο δυναμικό, αξίζει να αναφέρω πως καταφέραμε από την αρχή, όλοι μαζί, να γίνουμε οικογένεια και να δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτήν. Ο Κώστας Γρηγοριάδης και ο Νίκος Αθανασιάδης στο αγωνιστικό κομμάτι, η Έλενα Νταβλέρη και η Βάσια Τσιάρα στα γραφεία, ο Κώστας Καραγεωργόπουλος στο κομμάτι της επικοινωνίας, καταφέραμε να δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή για το κοινό καλό.
Κάναμε λάθη, αλλά μέσα από αυτά μάθαμε πράγματα πολύ γρήγορα και αναπληρώσαμε τον χαμένο χρόνο, γιατί στην αρχή δεν είχαμε καθόλου χρόνο για χάσιμο. Ακόμα και οι φροντιστές, ο Μανώλης και ο Τόλης, δώσανε το 100% στην προσπάθεια για τη δημιουργία κάτι καλού στην ΠΑΕ.
Μετά την έλευση του Στάικου Βεργέτη, ήρθε και η οργανωτική κάλυψη που χρειαζόμασταν αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και μας έλειπε στην αρχή, εξαιτίας των πολύ δύσκολων συνθηκών που υπήρχαν. Επίσης, ο Βασίλης ο Πανόπουλος βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση του καλού κλίματος εντός των αποδυτηρίων, αλλά και εκτός αυτών, ο Γιάννης Καζεπίδης, με τον ερχομό του στην ΠΑΕ, συμπλήρωσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο κοινωνικό μας παζλ.
Θέλω να αναφερθώ και στον Νίκο Αγγελάρα, που είναι ένας πολύ δυνατός κρίκος στην ομάδα μας, τον οποίο χρειάζεται η ΠΑΕ στα διοικητικά της και καλό θα είναι, την επόμενη χρονιά, να είναι ακόμα πιο κοντά μας. Τέλος, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον Κώστα Χατζησάββα, ο οποίος προσφέρει σημαντικό έργο αθόρυβα, έστω κι αν βρίσκεται μακριά από τον Βόλο».

Για το φετινό έμψυχο δυναμικό: «Το ρόστερ συγκροτήθηκε και διαμορφώθηκε, στην τελική του μορφή, δέκα μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αντικειμενικά, είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη και ακόμα δυσκολότερο είναι να πετύχει κάτι τέτοιο, η διαχείριση της εκκίνησης, κατά την οποία σου λείπουν πάρα πολλά πράγματα, είναι ένα δυσβάσταχτο φορτίο. Θεωρώ, χωρίς να θέλω να φανώ εγωιστής, πως είχαμε απόλυτη επιτυχία στις μεταγραφές των ξένων ποδοσφαιριστών, είναι κάτι που, βάσει στατιστικών, δεν μπορείς να το πετύχεις ποτέ στο 100%. Ομάδες Α’ Εθνικής, με μεγαλύτερη ευχέρεια, όσον αφορά τα οικονομικά τους και τον χρόνο τους, βλέπουμε ότι φέρνουν, για παράδειγμα, επτά ξένους ποδοσφαιριστές και οι δύο επιλογές δεν αποδίδουν στον αναμενόμενο βαθμό. Σε εμάς, υπήρξε απόλυτη επιτυχία. Φυσικά, και ο «κορμός» των Ελλήνων μας ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε κι εκείνος πολύ στην επιτυχημένη αγωνιστική μας πορεία, αλλά και στην προσαρμογή των ξένων.
Στην αρχή, είχαμε να διαχειριστούμε κι αρκετούς τραυματισμούς, εξαιτίας του μικρού χρόνου προετοιμασίας, γεγονός που το περιμέναμε. Θεωρώ, όμως, πως το φετινό ρόστερ, στο χρονικό περιθώριο που μας δόθηκε να το δημιουργήσουμε και κάτω από όλες τις υπόλοιπες δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, ήταν πολύ πετυχημένο, η προσπάθειά τους ήταν καταπληκτική».

Για την έννοια της λέξης «οικογένεια»: «Η οικογένεια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου. Σημαίνει να πολεμάς, να μπαίνεις μπροστά για τον άλλον, να είσαι η ασφάλεια του σπιτιού και των μελών του, όποτε αυτό χρειαστεί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για ένα μέλος της οικογένειας, ισχύει για όλα κι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί αυτή η νοοτροπία, χρειάζεται κόπος, υπομονή, κόπωση, άγχος, ανησυχία, μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό σημείο. Καλύτερη οικογένεια γίνεσαι καθημερινά, με κάθε μικρό πράγμα που καλείσαι να διορθώσεις, να το πολεμήσεις και να τα καταφέρεις.
Οικογένεια είναι μία έννοια σύνθετη, η οποία αποτελείται από πολλούς ανθρώπους, διαφορετικούς χαρακτήρες, τους οποίους πρέπει να «μοντάρεις», να έρθεις στα θέλω τους, να έρθουν κι εκείνοι στα δικά σου, για να γίνει δυνατή. Όλα αυτά που περιγράφω, συμβαίνουν καθημερινά και στη Νίκη Βόλου. Αυτή η ομάδα, στην κυριολεξία, είναι μία μεγάλη οικογένεια για όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτήν την ομάδα”.

Για τους στόχους και το μήνυμα που θέλει να περάσει: «Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοί, «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στον τομέα που εργαζόμαστε και, με τη βοήθεια του Θεού, να δούμε στη Νίκη Βόλου πράγματα που δεν τα είχαμε δει ξανά παλιότερα. Αυτό μπορεί να έρθει μόνο με δουλειά, πίστη και αγάπη προς Εκείνον που μας βοηθά καθημερινά, δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς.
Όσον αφορά τον κόσμο, το μήνυμα που θέλω να του στείλω, είναι το εξής: Αποδείξαμε ποιοι είμαστε, έστω και σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αν καθίσει κι αναλογιστεί πώς ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε, πιστεύω πως αυτή η πορεία είναι τρανταχτή απόδειξη για το τί μπορεί να έρθει στο μέλλον. Χρειαζόμαστε, όμως, τη στήριξή του, χρειαζόμαστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο αυτή η οικογένεια.
Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, από το πιο μικρό παιδάκι, μέχρι τον πιο ηλικιωμένο άνθρωπο, να είμαστε μαζικά στο γήπεδο, δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια. Ο κόσμος, για τη Νίκη Βόλου, είναι πολύ σημαντικός, προκειμένου να πάει μπροστά. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να φέρει και τα παιδιά του σε αυτό, γιατί οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτήν την ομάδα και προσπαθούν να την κάνουν μεγαλύτερη, αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τη Νίκη Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το