Τοπικά

“Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας “

«Καμία επί της ουσίας απάντηση σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα για τις αυτοψίες, για την καταβολή της πρώτης αρωγής, για τη στεγαστική συνδρομή αλλά και για να μην αποκλείονται οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τα στοιχειώδη μέτρα της κυβέρνησης, που ζήτησε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση και η οποία συζητήθηκε στη Βουλή, δεν έδωσε η κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας ΚΚΕ. Όπως αναφέρει: .

Ο Χρ. Τριαντόπουλος, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξήρε της ταχύτητας των αυτοψιών, των κλιμακίων που τους διενεργούν αλλά και των εκατομμυρίων που έχει δώσει η κυβέρνηση στους πλημμυροπαθείς, ακολουθώντας «ευέλικτες και δυναμικές προθεσμίες για τις αιτήσεις» για την πρώτη αρωγή, σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπως είπε.
«Χρονοδιάγραμμα γιατί δεν δίνετε; Πώς είναι δυνατόν να δίνετε κατά τα άλλα σε μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για το πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιές, αλλά για τις λαϊκές οικογένειες τίποτα; Στον αέρα», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, προσθέτοντας πως είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης «και εδώ να ρίξετε το ζήτημα και την ευθύνη ατομικά στον κάθε κάτοικο, στη γνωστή λογική της “ατομικής ευθύνης”».
Σημείωσε πως οι κάτοικοι επιδιορθώνουν τις κατεστραμμένες κατοικίες μόνοι τους και κατήγγειλε το τραγελαφικό της κατάστασης που επικρατεί καθώς στους μισούς η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) λέει «βγάλτε φωτογραφίες πριν το επιδιορθώσετε και μετά θα σας αποζημιώσουμε» και ταυτόχρονα επίσημα ανακοινώνει πως αν ξεκινήσει η επιδιόρθωση, χάνεται η αποζημίωση.
Την ίδια στιγμή για όσους είχαν ενιαία κατοικία, με ισόγειο και 1ο όροφο έμειναν εκτός αποζημιώσεων γιατί απάντησαν λάθος σύμφωνα με τη ΔΑΕΦΚ. Για το θέμα αυτό, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «έκανα Ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών και μου ήρθαν δύο έγγραφα, με την ίδια ημερομηνία από δύο διαφορετικές Υπηρεσίες. Από το Τμήμα Α’ Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου και από το Τμήμα Β’. Το Α’ λέει πως ο σωστός αριθμός είναι το 2 και το Β’ λέει πως είναι το 1».
«Έχουν οι άνθρωποι τον πόνο τους, την εμμονή σας να μην αποζημιώνονται στο 100%, έχουν και αυτά τα τραγελαφικά στο επιτελικά ανίκανο κράτος. Οι οικογένειες αυτές είναι αντιμέτωπες με το επιτελικά ανίκανο κράτος στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν μία καταστροφή που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν αντιμετωπιζόταν η ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Γιατί έτσι αντιμετωπίζετε και τις αποκαταστάσεις και τις αποζημιώσεις. Καβούρια στις τσέπες για τον λαό, γαλαντόμοι για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους φορτώνετε και με γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν δίνετε και καθόλου χρονοδιάγραμμα» επισήμανε.
Καταλήγοντας ανέφερε πως γι’ αυτό είναι στον δρόμο οι κάτοικοι και κατέβηκαν στις μεγάλες απεργίες, «γιατί σας έχουν απέναντι. Εμείς είμαστε εδώ να μεταφέρουμε τη φωνή τους και να απαιτήσουμε από εσάς να τρέξετε τις διαδικασίες, να δώσετε τα χρονοδιαγράμματα, να δώσετε τουλάχιστον μία ελπίδα σε κάποιους ανθρώπους, προφανώς με τη δική τους διεκδίκηση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα κακοκαιρία «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Με βροχές φαίνεται ότι θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα…

3 Μαρτίου 2024

Φύτεψαν 57 τριανταφυλλιές στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.…

3 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα καταδειχθεί από τη Δικαιοσύνη, δεν θα μείνει καμία σκιά

Στις δράσεις της κυβέρνησης σε τέσσερα πεδία επικεντρώνει στην εβδομαδαιία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος…

3 Μαρτίου 2024

Εξώδικο Ν. Παπαπέτρου σε εφημερίδα και ιστοσελίδα

Εξώδικη διαμαρτυρία προς εφημερίδα του Βόλου και ιστοσελίδα απέστειλε ο δικηγόρος και επικεφαλής της παράταξης…

3 Μαρτίου 2024

Πάνω από 450.000 ευρώ επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ν.Πηλίου

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Νοτίου Πηλίου για το 2024, εγκρίθηκε…

3 Μαρτίου 2024

Εύκολο έργο με Απόλλωνα Πτολεμαΐδας έχει η Ανόρθωση

Το πιο εύκολο παιχνίδι της φετινής χρονιάς δίνει η Ανόρθωση, η οποία υποδέχεται τον Απόλλωνα…

3 Μαρτίου 2024