Αθλητισμός

“Καλό Δεκέμβριο” η εξέταση φακέλων από την ΕΕΑ για τον Ολυμπιακό Βόλου και τις άλλες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ

Μπορεί οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να ζητούν την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με την άρνηση των λοιμωξιολόγων να ανάψουν το «πράσινο φως», προκειμένου να αρχίσουν τα πρωταθλήματα των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.
Έχει να κάνει και με τη διακοπή των ομαδικών προπονήσεων, που έχει φέρει πίσω τις ομάδες, όσον αφορά την αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά και με την εξέταση των φακέλων όλων των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ (άραγε όλες οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική έχουν γίνει ΠΑΕ;) από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Να τονίσουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και περιμένει πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να τον εξετάσει και να χορηγήσει το απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως εκκρεμότητες υπάρχουν και για δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίες δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Κι αν η εκκρεμότητα της Παναχαϊκής θα διευθετηθεί και οι Αχαιοί δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, η σημαντικότερη έχει να κάνει με αυτή της Δόξας Δράμας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Χατζηελευθερίου δήλωνε ότι την Τετάρτη (18/11) θα επανεξεταστεί ο φάκελος, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Μάλιστα, θα πρέπει να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προγραμματιστεί άλλη συνεδρίαση της ΕΕΑ μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος των φακέλων των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ θα γίνει… καλό Δεκέμβριο.

Εξάλλου, βρισκόμαστε στις 20 του μήνα και ακόμα δεν έχει επιτραπεί η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Ήδη στον Ολυμπιακό Βόλου οι ομαδικές προπονήσεις έχουν σταματήσει από τις 3 Νοεμβρίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος, οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τον Δεκέμβριο.
Θα χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο οι ομάδες θα κάνουν μίνι προετοιμασία δύο-τριών εβδομάδων, προκειμένου να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και εν συνεχεία θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Με τα σημερινά δεδομένα, η μπάλα να κυλήσει και πάλι στο χορτάρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με πιθανή ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν θα υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς ακούγεται έντονα, πως λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά, ίσως να μην διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ.
Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορέσουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο μέσα στον Μάιο, πάντα με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν νέα προβλήματα ελέω κορωνοϊού.
Εννοείται, πως στην προκήρυξη δεν θα αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς την άνοδο θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης κάθε ομίλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το