Τοπικά

“Κακόγουστη “επιθεώρηση” του Α. Μπέου η υπόθεση με το οικόπεδο των δικαστηρίων”

Κακόγουστη “επιθεώρηση” με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Α. Μπέο χαρακτήρισε η παράταξη Μαζί για τον Βόλο την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, που διεκδικεί η δημοτική αρχή από το Πανεπιστήμιο .

«Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε μοναδικό σκοπό να βρει η Δημοτική Αρχή συνενόχους για το φιάσκο της αβελτηρίας και ανεπάρκειάς της. Επί 7 χρόνια δεν μπόρεσε να συμβάλλει για να βρεθεί μια αξιόπιστη και νομικά έγκυρη πρόταση για το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου.
Το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου κατατέθηκε ως πρόταση μόλις λίγες ημέρες πριν. Μέχρι τότε η μελέτη που πληρώσαμε χιλιάδες ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη δεν το περιελάβανε ως ιδιοκτησία του Δήμου για αξιοποίηση, γεγονός που αναδεικνύει την γενικότερη ανεπάρκειά τους. Μια φαρσοκωμωδία που έψαχνε κομπάρσους ( οι πρωταγωνιστές γνωστοί), γι’ αυτό απείχαμε από αυτήν την απαξίωση.
Στο ΔΣ υποτίθεται θα ψηφίζαμε επί μιας εισήγησης που έλεγε ότι με μια απλή διαπιστωτική πράξη μπορεί ο Δήμος μονομερώς να ακυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου της Παρασκευοπούλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς έχει προϋπόθεση το Πανεπιστήμιο να συμφωνήσει ή να ικανοποιηθεί με κάποιο πολύ υψηλό ή καλό αντάλλαγμα. Προωθεί μια δικαστική επίλυση της παραχώρησης, που θα οδηγήσει σε μια χρονοβόρα δικαστική διαμάχη που συνεπάγεται περαιτέρω απώλεια χρόνου και προθεσμιών, με το αδιέξοδο να είναι εμφανές.
Η μόνη σκέψη στο μυαλό του Δημάρχου ήταν να κινήσει διαδικασία, όπως παραδέχτηκε, για να πάρει ο Δήμος το οικόπεδο πίσω. Με αυτό παραδέχτηκε ότι δεν είναι ιδιοκτησίας Δήμου Βόλου, όπως και ότι δεν υπάρχει συναίνεση του ΠΘ. Εικάζει πως θα υπάρχει. Η εισήγηση δεν τα έλεγε αυτά αλλά τα παρουσίαζε ως μια απλή διαδικασία, μεταξύ φίλων.
Η λογική λέει πως πρώτα θα έπρεπε να έχουν διευκρινίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και μετά όλα τα άλλα και όχι αφού έχουν γίνει όλα λάθος στους χειρισμούς για εύρεση οικοπέδου, να προτείνουν κάτι που είναι θολό για το πότε και αν μπορεί να αξιοποιηθεί.
Είναι θράσος να μας εγκαλεί ο Αχ. Μπέος για το ότι δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης, όταν την ίδια στιγμή απορρίπτει ψήφισμα ενάντια στο πιθανό κλείσιμο ακαδημαϊκών τμημάτων στο Βόλο, όταν απορρίπτει τις προτάσεις μας εδώ και μήνες για την υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου που όμως δικαιώνονται. Κατηγορεί με χυδαιότητα με μόνο στόχο να αποκρύψει τις δικές του ανεπάρκειες.
Στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας ποια είναι τα άλλα δύο οικόπεδα που έχουμε ως εναλλακτικές αν στραβώσει η υπόθεση της Παρασκευοπούλου ο Αχ. Μπέος η μόνη απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θα τις μάθουμε εν καιρώ. Καταλαβαίνει και ο καθένας ότι “μόνο το δουλειές του ποδαριού” ταιριάζει εδώ.
Πέρα όμως από τη διάρρηξη σχέσεων που διαφαίνεται με το Πανεπιστήμιο (τον μεγαλύτερο επενδυτή, εργοδότη και αναπτυξιακό μοχλό της περιοχής), με τούτα και με εκείνα είναι σχεδόν βέβαιο πως κινδυνεύει η πόλη να χάσει προθεσμίες για ένταξη σε πρόγραμμα για τα νέα Δικαστικά Μέγαρα.
Η μόνη σωστή και σίγουρη λύση είναι να μην πληρώσει η πόλη τα λάθη τους και να υπάρξει δέσμευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πως θα προεντάξουν τον Βόλο στη λίστα των πόλεων και μέχρι την προκήρυξη να έχει ο Δήμος πρόταση υλοποιήσιμη. Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο οφείλει να εξασφαλίσει την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου με δημόσιους πόρους»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το