Άρθρα

“Ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμή σου την επόμενη μέρα”

του Βασίλη Μεταξά*

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα μπροστά στις λαϊκές οικογένειες δεν είναι ποια κυβέρνηση θα προκύψει. Το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης έχει ήδη γραφτεί και αποφασιστεί. Είναι η παραπέρα προώθηση των (μετα)μνημονιακών νόμων και κατευθύνσεων υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και των συμμάχων τους ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΗΠΑ. Το σχέδιο αυτό έχει ήδη την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, τις θετικές ψήφους τους στη βουλή στο 3ο μνημόνιο και στα δύο προηγούμενα. Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν απέδειξε περίτρανα, ότι οι ράγες της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης είναι καθορισμένες. Το δίλημμα, λοιπόν, για το λαό δεν είναι ποιος θα μπαστακωθεί πάνω σε αυτές τις ράγες. Το πραγματικό δίλημμα είναι πως θα καταφέρει ο λαός να εμποδίσει, να βάλει φρένο, να γκρεμίσει την προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πορεία. Το δίλημμα είναι πόσο ισχυρή θα είναι η δύναμη, που στέκεται σταθερά και μόνιμα δίπλα στον λαό, στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
Το ΚΚΕ αντιπάλεψε με συνέπεια τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ, είτε το ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τις διεκδικήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες. Είναι το μόνο κόμμα, που μπήκε μπροστά ενάντια στο έγκλημα στην ΑΓΕΤ, ενάντια στη μετατροπή της περιοχής μας σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο με την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα, το οποίο οι εργάτες και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν στο πλευρό τους, όταν η εργοδοσία τους φορά κολάρο τις εκμεταλλευτικές απαιτήσεις. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος, για να έχει η Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή.

Ναι, κυριαρχεί αρνητικός συσχετισμός σε Ελλάδα και Ευρώπη και το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν έχει περάσει σε φάση αντεπίθεσης. Όμως, σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει η σταθερή δύναμη, που λέγεται ΚΚΕ. Που δεν τα διπλώνει. Που μπροστά στο κάλεσμα των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς το λαό να ζήσει με ψίχουλα, να συμβιβαστεί με τις μειωμένες απαιτήσεις, με τα επιδόματα φτωχοκομείου, τη μισή δουλειά και τη μισή ζωή, μπαίνει μπροστά και οργανώνει τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι η δυνατή φωνή που λέει στο λαό, μπορείς να τα έχεις όλα, με τη δική σου αποφασιστικότητα και δύναμη μπορείς να φέρεις τα πάνω κάτω. Αυτή η φωνή του ΚΚΕ δεν περιορίζεται σε κάποιες διακηρύξεις. Γίνεται οργάνωση της πάλης, προτάσεις νόμων στη βουλή, ακούραστη και ασίγαστη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, σε κάθε τμήμα του λαού και της νεολαίας.
Την επομένη των εκλογών το αν θα κοπούν τα ψίχουλα του ΚΕΑ, αν θα απολυθούν οι συμβασιούχοι, αν θα κοπούν οι αναπηρικές συντάξεις κ.ο.κ. δεν θα εξαρτηθεί από το ποια κυβέρνηση θα είναι στο τιμόνι. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ έχουν αποδείξει, ότι θα κόψουν και θα ράψουν με βάση την πορεία των «δημοσιονομικών», αποδεχόμενοι τη μόνιμη επιτροπεία στην Ε.Ε. Αποδέχονται δηλαδή ότι ο λαός θα πρέπει να ματώνει, για να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία της καπιταλιστικής οικονομίας. Από τη δική τους μεριά, λοιπόν, το αν θα κοπούν ή όχι τα παραπάνω, θα εξαρτηθεί από το τι θα απαιτήσει το κεφάλαιο και οι διεθνείς συμμαχίες του. Όμως, το αν θα περάσει ή όχι η αντιλαϊκή πολιτική, αν θα διεκδικηθούν μέτρα ανακούφισης, αν θα μπουν σε καλύτερη ρότα οι διεκδικήσεις του λαού, εξαρτάται από το αν απέναντί της η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα έχει ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ τις ψήφους, δεν θα τις μεταλλάξει, θα τις καταθέσει από την επομένη των εκλογών στο δρόμο του αγώνα. Και αυτό έχει αποδειχτεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τεράστιες ευθύνες για την ενίσχυση της συντηρητικοποίησης σε ευρύτερες δυνάμεις που έχουν αγωνιστικές, αριστερές παρακαταθήκες. Νεκρανάστησε με την πολιτική του και την τακτική του όλο το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα, τμήμα του φιγουράρει στα «αριστερά» ψηφοδέλτιά του, όπου το «προοδευτικό» του μέτωπο περιλαμβάνει την Παπακώστα, που αποκαλούσε τους μετανάστες κατσαρίδες, τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, το βαθύ ΠΑΣΟΚ της μίζας. Μπαίνει τώρα στα σπίτια αριστερών οικογενειών και τους καλεί να ψηφίσουν τους παραπάνω. Μπαίνει σε σπίτια οικογενειών, που έχουν ιστορική διαδρομή στο λαϊκό κίνημα, που οι γονείς και οι παππούδες τους έχουν καταδικαστεί, δολοφονηθεί για τη δράση τους ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, από τα αντικομουνιστικά δικαστήρια και είναι ο ίδιος που φέρνει τους αμερικανονατοϊκούς στο Γεωργούλα και στο Στεφανοβίκειο, που υπογράφει στην Ε.Ε. τα ίδια κατηγορητήρια, που έστελναν δεκάδες χιλιάδες στα ξερονήσια και στα αποσπάσματα. Και όλα αυτά τα βαφτίζει αριστερά! Έχει σπείρει σε τέτοιο βαθμό τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, που στο Δήμο Βόλου το 60% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Μπέο. Καιρός, λοιπόν, τώρα να πάρουν όλοι διαζύγιο από τις αυταπάτες, την κοροϊδία και το συμβιβασμό. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ.

Δεν αποτελούν καμία λύση οι γνωστοί για το αντιλαϊκό τους έργο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Διατυπώνουν με κυνισμό τις αξιώσεις του κεφαλαίου, όχι γιατί διαφέρουν στη στρατηγική τους από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε τον αέρα, να προβάλλονται δικαιωμένοι για το αντιλαϊκό τους κυβερνητικό έργο, τους πήρε την μπουκιά από το στόμα, μιας και είδαν να συνεχίζει με την ίδια πορεία, από εκεί που σταμάτησαν οι ίδιοι. Το παράδειγμα με τις αδειοδοτήσεις προς την ΑΓΕΤ, που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την προηγούμενη βρώμικη δουλειά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστικό για την κοινή τους στρατηγική πορεία. Όπως και το ζήτημα του χρόνου εργασίας. Η ΝΔ μιλάει για 7ήμερη εργασία. Πατάει στον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 3ο μνημόνιο, που στήριξαν από κοινού και δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία, να προχωράει σε τέτοιες ενέργειες. Ήδη με βάση αυτόν τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων έδωσε την «σύμφωνη γνώμη» των εργαζομένων, για να εφαρμοστεί όχι μόνο 7ήμερη, αλλά 30ήμερη δουλειά, χωρίς ρεπό, με βάση την Κλαδική Σύμβαση που υπογράφτηκε. Όλοι τους, λοιπόν, συμπληρώνουν μια χαρά ο ένας τον άλλον.
Λύση δεν αποτελούν, φυσικά, ούτε διάφορα κόμματα-μπαλαντέρ, που έχουν ρόλο να παρέχουν την αναγκαία στήριξη, για να συνεχίζεται το αντιλαϊκό έργο της όποιας κυβέρνησης. Ο λαός έχει πείρα από τέτοιες δήθεν λύσεις, που τώρα εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη, δίνοντας τη θέση τους σε παραλλαγές τους.
Καλούμε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Σας λέμε: Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού να χαμογελά το βράδυ των εκλογών, για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση, χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!

* γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το