Τοπικά

“Η θνησιμότητα του καρκίνου του μαστού έχει μειωθεί κατά 20%”

Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και εκδήλωση στο πλαίσιο της αντίμετωπισής του έγινε χθες στο ξενοδοχείο Παρκ από τον Α΄Σοροπτιμιστικό όμιλο Βόλου με προσκεκλημένο ομιλητή τον διακεκριμένο γιατρό κ. Πάρι Μακραντωνάκη.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί και ο Μακραντωνάκης τόνισε στη “Θ” πως δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από την πρόληψη. Υπέρηχος στις ηλικίες κάτω των 40 και με δεδομένα κληρονομικότητας, μαστογραφία μετά τα 40 κάθε χρόνο.
“Τα μηνύματα που εκπέμπουμε για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μόνο θετικά είναι. όταν κάτι το εντοπίζουμε έγκαιρα μπορούμε και να το καταπολεμήσουμε . Είναι ένας καρκίνος που αντιμετωπίζεται με πολλές επιτυχίες , αλλά όταν είναι παραμελημένος σίγουρα βρίσκουμε δυσκολία. Η πρόληψη είναι αγάπη στον εαυτό μας και οι γυναίκες πρέπει τον εαυτό τους να αγαπούν”, είπε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο καρκίνος εμφανίζεται πλέον συχνά σε νέες ηλικίες.
“Ναι συμβαίνει γιατί οι γυναίκες ψάχνονται νωρίς και καλά κάνουν. Δεν έχουμε εντοπίσει τους παράγοντες που αυξάνουν το καρκίνο στις νεότερες ηλικίες, αλλά είναι θετικό ότι οι γυναίκες εξετάζονται προληπτικά.”

Ο γιατρός κ. Μακραντωνάκης και η πρόεδρος του Α ‘ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Γκόλια

Η μαστογραφία πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μετά τα 40, αλλά όταν υπάρχει κληρονομικότητα ο υπέρηχος είναι επιβεβλημένος από νωρίς. Στις νεαρές ηλικίες η μαστογραφία δεν είναι διαγνωστική λόγω της πυκνότητας του μαστού. Στις μικρότερες ηλικίες είναι ενδεδειγμένος ο υπέρηχος στο επίπεδο της πρόληψης.
“Έχουμε μειώσει 20% τη θνησιμότητα από τον καρκίνο του μαστού παρόλο που έχουμε αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης. Ο καρκίνος είναι μια χρόνια νόσος”.
Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Ε. Γκόλια δήλωσε πως βασικό πεδίο δράση του Σοροπτιμισμού είναι η ανάδειξη θεμάτων υγείας και ποιότητας ζωής και η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.
Η εκδήλωσή μας στοχεύει και στην ενίσχυση του Συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργή τους δράση, σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το