Άρθρα

“Η συμμετοχή μου είναι χρέος για την πόλη που αγαπώ”

Της Λουκίας Στύλα*

Όλες οι εκλογές, όπως και οι αυτοδιοικητικές, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ότι πρωτευόντως επιλέγουμε ψηφοδέλτιο, με αφετηρία τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο και όχι τους υποψηφίους του. Εφόσον λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος πληροί τα κριτήριά μας, τότε προχωρούμε και στην επιλογή των υποψήφιων από τον συνδυασμό, οι οποίοι πιστεύουμε ότι μπορούν να τον στηρίξουν όταν εκλεγεί. Αν δεν μας καλύπτει το πρόσωπο του δημάρχου, απορρίπτουμε τον συνδυασμό του, ακόμη και αν έχει αξιόλογα στελέχη ως υποψήφιους.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ένας και απλός. Στη λογική διεργασία κάθε ψηφοφόρου γίνεται μια ιεράρχηση όπου κυρίαρχη και πρωτεύουσα θέση κατέχει το όνομα του δημάρχου και δευτερεύουσα θέση κατέχουν τα πρόσωπα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Για τον λόγο αυτό στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν στην κάλπη ψηφοδέλτια χωρίς σταυροδοσία.
Φθάνοντας λοιπόν στην τελική ευθεία των εκλογών και επειδή πιστεύω ότι οι πολίτες του Βόλου έχουν σκεφθεί και έχουν αποφασίσει για τον δήμαρχο που θα επιλέξουν, η μόνη εκκρεμότητα που τους απομένει είναι η επιλογή των υποψήφιων που θα τους πλαισιώσουν.
Σ’ αυτή την επιλογή ας σκεφτούν με γνώμονα και κριτήριο τις εξετάσεις που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια ο καθένας και η καθεμία από μας, με το έργο τους δίπλα στους συμπολίτες μας, τον επαγγελματισμό μας, τον βίο και την πολιτεία μας.

Σε ό,τι με αφορά, γνωρίζω την πόλη, γνωρίζω τα προβλήματά της, γνωρίζω να παλέψω για τις λύσεις τους. Θέλω να είμαι ειλικρινής και υπεύθυνη, ξέροντας ότι ο δρόμος μας δεν θα είναι εύκολος.
Αισθάνομαι όμως ότι τη συμμετοχή μου στην προσπάθεια αυτή την οφείλω στην πόλη που αγαπώ. Άλλωστε για μένα πάντοτε ο Βόλος αποτελεί πρόκληση, όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται και η συμμετοχή μου είναι χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς να προσδοκώ σε προσωπικό όφελος.
Έχουμε όμως χρέος να σκεφθούμε αν πρέπει να επιτρέψουμε στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει την κατεδάφιση κάθε έννοιας Δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τον χυδαίο και πεζοδρομιακό λόγο, τη λάσπη, τον σεξισμό και την έλλειψη κάθε κανόνα διαλόγου ή αντίθετης άποψης.
Με αυτά τα κίνητρα κατέρχομαι ως υποψήφια με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος Έξυπνη Πόλη» και υποστηρίζω ακράδαντα αυτό που συχνά – πυκνά μάς θυμίζει ο ποιητής:
«Όταν αλύπητη, βαριά, ξεσπά η ανάγκη και προστάζει,
ανάξιος είναι όποιος διστάζει».

*Η Λουκία Στύλα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Βόλος Έξυπνη Πόλη» με υποψήφια δήμαρχο τη Νάνσυ Καπούλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το