Τοπικά

“Η ΝΔ ολοκληρώνει τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία”

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή του ΦΕΚ για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Βόλου στη Α’ ΒΙ.ΠΕ εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ενώ προς αποσαφήνιση των γεγονότων σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης Λάρισας-Βόλου επισημαίνει τα παρακάτω, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει από την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

«Η ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου είχε συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το έργο είχε εξειδικευθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού και η Διαχειριστική Αρχή είχε αποστείλει στην ΕΡΓΟΣΕ πρόσκληση για υποβολή αίτησης χρηματοδότησής του από πόρους του Προγράμματος.
Μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες ενέργειες των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Μάκη Μπαλλή, Κατερίνας Παπανάτσιου, καθώς και της Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, και την στήριξη του πρώην Υπουργού κ. Σπίρτζη καθώς και του τότε Γ.Γ. Υποδομών κ. Βούρδα, η ΕΡΓΟΣΕ προέβη σε διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα-Βόλου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κανονικοποίηση της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλου.

Σε σχετικές συσκέψεις, όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, αποφασίσθηκε η προώθηση της υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης μαζί με την ταυτόχρονη παραλλαγή χάραξης της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου –ΒΙΠΕ Βόλου και αναβάθμιση της γραμμής στο τμήμα ΒΙΠΕ Βόλου-Βόλος.
Σε σχέση με το έργο της γραμμής Λάρισα-Βόλος η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ έγινε αποδέκτης αιτημάτων τοπικών φορέων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των οποίων οι φορείς αιτούνταν την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λατομείου έως το Βόλο επί της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, επαναφέροντας το χρόνιο αίτημά τους για παράκαμψη του οικιστικού ιστού της Ν.Ιωνίας μέσω της κατάργησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή αυτή. Υπενθυμίζεται ότι στα υπερ-εικοσαετή αιτήματα των φορέων της περιοχής δεν είχε ποτέ κανείς ανταποκριθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης (μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κλπ.) του ανωτέρω ευρύτερου έργου. Το γεγονός πως μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές ενέργειες που απέμεναν για την εκκίνηση του έργου, κρίνεται από την τοπική κοινωνία κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ή όχι. Πάντως δεν ήταν ποτέ προεκλογική εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη, μιας και ο νομός Μαγνησίας, δυστυχώς, δεν βρισκόταν και δεν βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΝΔ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το