Άρθρα

“Η μοναδική δύναμη σταθερότητας είναι το ΚΙΝΑΛ”

του Γιάνννη Σακκόπουλου*

Σήμερα όλοι μαζί καθορίζουμε το μέλλον μας, με την επιλογή μας στις κάλπες.
Ο Σύριζα σε αυτή την εκλογική μάχη προχώρησε σε έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον του Κινήματος Αλλαγής για την πρωτοκαθεδρία ενός χώρου τον οποίο πολιτικά θέλει να εξαφανίσει. Παίχτηκαν τα χυδαιότερα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των προοδευτικών πολιτών για να λεηλατήσουν το ΚΙΝΑΛ και απέτυχαν για μια ακόμη φορά. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν μέχρι την τελευταία ώρα στην κούφια αντιπαράθεση τους, στην ανούσια πόλωση μήπως και κρατήσουν δέσμιο το εκλογικό σώμα. Επιμένουν να αγνοούν το μήνυμα της αποχής που έλαβαν, πιο ηχηρό από ποτέ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Οι πολίτες την προεκλογική περίοδο έγιναν γνώστες ενός μόνο προγράμματος για τη χώρα και τη διέξοδο από την κρίση. Ενημερώθηκαν μόνο για το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ.
Ο Κ. Μητσοτάκης έκρυψε επιμελώς το πρόγραμμά του για να μην προκαλεί τρόμο και ο Α. Τσίπρας αρκέστηκε στο να ξορκίζει τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.
Ξόρκιζε το ίδιο του το επίτευγμα.

Περιφρόνησαν τους πολίτες και αυτή η περιφρόνηση του εκλογικού σώματος δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Σκοπός μας είναι, με το Κίνημα Αλλαγής, να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη δημοκρατική εκτροπή. Το κοινοβούλιο από «θέατρο της ατάκας» να γίνει ξανά χώρος έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, δημιουργικού νομοθετικού έργου και δημοκρατικού ελέγχου της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση. Αυτά θέλουμε και αυτά εγγυόμαστε. Γι’ αυτά ζητάμε τη λαϊκή εντολή. Και σκοπεύουμε να τιμήσουμε την εντολή αυτή από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ζητάμε όμως τη λαϊκή εντολή και για κάτι περισσότερο. Ζητάμε εντολή για «Επιστροφή στην κανονικότητα» . Ζητάμε εντολή να παλέψουμε για να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις εις βάρος των πολλών και πιο αδύναμων . Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να υπηρετήσουμε αυτό τον σκοπό, όπως τίθεται επιτακτικά από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο δρόμος αυτός, ο μόνος ρεαλιστικός, είναι δύσκολος. Και ζητάμε την ψήφο σας, την ξεκάθαρη εντολή σας, ακριβώς για να μπορέσουμε να τον διαβούμε. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η ψήφος που σταθεροποιεί την Ελλάδα και δίνει δυνατότητες να γυρίσουμε σελίδα. Προσωπικά, αυτό τον αγώνα σκοπεύω να δώσω μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

*υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το