Τοπικά

“Η μαθήτρια που διάβαζε κάτω από στύλο της ΔΕΗ δεν είναι η μόνη – Μαθητής μελετούσε με φως από γκαζάκι”

Αποκαλύψεις για μαθητές που βιώνουν έναν πραγματικό «Γολγοθά», έγιναν σήμερα από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελλίδη, με αφορμή την κινητοποίηση για την μαθήτρια στην Αγριά που διάβαζε στο πεζοδρόμιο κάτω από το φως του δημοτικού στύλου. Τους τελευταίους δύο μήνες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετώπισε  δύο σχεδόν πανομοιότητα περιστατικά σε δύο διαφορετικά  σχολεία.  Τα παιδιά διάβαζαν παρότι στο σπίτι των οικογενειών δεν υπήρχε ρεύμα. Τα γεγονότα λαμβάνουν τραγικότερη διάσταση με τις αποκαλύψεις του κ. Σαβελλίδη καθώς στο ένα σπίτι  υπήρξε  πρόβλημα λειτουργίας της αναπνευστικής συσκευής που χρησιμοποιούσε το αδερφάκι του μαθητή. Ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορούσε το παιδί να χρησιμοποιήσει την συσκευή.

Το άλλο παιδί διάβαζε με φως από το γκαζάκι του κάμπινγκ και δεν  πήγαινε την άλλη μέρα σχολείο γιατί ηταν κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια.  Προτιμούσε να πάρει απουσίες παρά να πάει αδιάβαστος στο σχολείο.  Υπάρχουν πολλά γεγονότα» τόνισε ο κ. Σαβελλίδης περιγράφοντας τις εικόνες,

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα ακολουθήσει τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο, όπως σημείωσε.

«Στην Αγριά έχει επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα,  όπως και στις άλλες περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα σχολεία αντιμετωπίζουν αυτές τις περιπτώσεις με ιδιαίτερη διακριτικότητα.  Τα παιδιά μας είναι πολύ περήφανα, περισσότερο από ότι είμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι.  Σε ατενίζουν με ένα βλέμμα,  νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου έναν ενήλικα. Τέτοια σοβαρότητα έχουν. Δεν ανέχονται σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν στην κοινωνία τους.  Έτσι αυτά τα περιστατικά φτάνουν δύσκολα στους εκπαιδευτικούς. Αλλά όταν φτάνουν τα διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο, ενεργούν σαν πυρήνες αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας δήλωσε πως από τη σημερινή σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων της Αγριάς διαπιστώθηκαν σκληρές καταστάσεις

 

«Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πολύ σκληρότερο- και λυπάμαι που το λέω- από το γεγονός που γίναμε όλοι κοινωνοί.  Το περιστατικό με την μαθήτρια που διάβαζε κάτω από τον στύλο είναι  ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα σχολεία.  Και τα τρια αυτά σχολεία στην Αγριά έχουν περιστατικά μαθητών που είναι πολύ σκληρότερα από το περιστατικό της μαθήτριας που δημοσιοποιήθηκε.  Όταν ένα τέτοιο περιστατικό το γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί αμέσως επιλαμβάνονται.  Και σε όλα τα περιστατικά  που συνέβησαν σε αυτά τα σχολεία, έχουν επιληφθεί οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί. Γνωρίζουν πάρα  πολύ καλά τις καταστάσεις, σε ποιον θα απευθυνθούν για βοήθεια, από ποιον θα ζητήσουν συνδρομή, για να προστατεύσουν τους μαθητές τους.

Σε αυτά τα περιστατικά  που είναι πολλά να προσθέσω και το εξής.  Μόνο στη Μαγνησία σιτίζονται 241 παιδιά τα πρωινά με τη βοήθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ας σκεφτούμε όμως όλοι. Τα υπόλοιπα γεύματα από ποιους παρέχονται σε αυτά τα παιδιά; Ακούμε καθημερινά για διακοπές ρεύματος στα σπίτια. Δεν γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις οικογένειες υπάρχουν μικρά παιδιά, έφηβοι και μαθητές; Πίσω από κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος  υπάρχει και ένας μαθητή.

Οι διευθυντές όλων των σχολείων της Μαγνησίας, γιατί σε  όλα τα σχολεία υπάρχουν μαθητές που έχουν ανάγκη, έχουν επιληφθεί .  Το συγκεκριμένο γεγονός στην Αγριά δεν το γνώριζαν.  Βέβαια επιλήφθηκαν αμέσως όπως και η υπόλοιπη κοινότητα.

Το περιστατικό δεν είναι το μόνο και η λύση δεν μπορεί να δοθεί ούτε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ούτε από τον οποιοδήποτε διευθυντή σχολείου.  Η λύση πρέπει να είναι κεντρική, πολιτική και γενική για όλα τα παιδιά της χώρας που βρίσκονται σε αυτή την ανάγκη», κατέληξε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το