Τοπικά

“Η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσιάζει ως δικά της τα έργα της Μαγνησίας – Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 115 εκατ. ευρώ σε 3 χρόνια”

Επίθεση στους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες εξαπολύουν η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του κόμματος καθώς εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως πρόσωπα που δίνει λύσεις και συμβάλλουν στη χρηματοδότηση έργων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως πρόκειται για προπαγάνδα και πως τίποτα δεν ισχύει:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε στα  ΜΜΕ της  Μαγνησίας  δηλώσεις τοπικών παραγόντων οι οποίες  σε πανηγυρικό τόνο παρουσιάζουν  μια εικόνα σύμφωνα με την οποία έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο νομό μας είναι αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών ή αποφάσεων της τωρινής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν, αποφασίστηκαν, και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, με αποφάσεις  υπουργών, υφυπουργών  και άλλων κυβερνητικών στελεχών και με την συνδρομή των τοπικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  της περιόδου των κυβερνήσεων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα..

Από το 2015 μέχρι το 2019 εντάχθηκαν για τη Μαγνησία  νέα έργα από το Εθνικό  Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 84 εκατομμυρίων ευρώ  και από το πρόγραμμα  «Φιλόδημος» προϋπολογισμού 31 εκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή συνολικά από εθνικούς πόρους  115 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτά τα ποσά αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 2,5 φορές περίπου  σε σχέση με την τετραετία 2010 με 2014.

Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ νέα έργα προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων  ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν ενταχτεί έργα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το