Τοπικά

“Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και του Σωματείου Καθαριστριών- ών Νομού Μαγνησίας, διεκδικώντας:

-προσλήψεις εκπαιδευτικών,
-σπάσιμο τμημάτων, ώστε να παρακολουθούν σε κάθε τμήμα μέχρι 15 μαθητές με παράλληλη αξιοποίηση αιθουσών,
συνεχή, δωρεάν και μαζικά τεστ στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-προσλήψεις καθαριστριών και ουσιαστικά μέτρα για την συνεχή και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων.

Όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι, “η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή οι εμβολιασμοί καθυστερούν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος πανδημίας με αποτέλεσμα η ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων να έχει κορυφωθεί”.

Το υπόμνημα της κινητοποίησης
Μετά από σχεδόν δύο μήνες με κλειστά σχολεία η κυβέρνηση επιλέγει να τα ανοίξει χωρίς να παίρνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διασφάλισης της υγείας των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων σε αυτά, των οικογενειών μας, μετατρέποντάς τα εκ των πραγμάτων σε υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του κορονοϊού και προδιαγράφοντας το νέο κλείσιμό τους.

Η κυβέρνηση στοχοποιεί μαθητές, γονείς, εργαζόμενους και με επιμονή κλείνει τα αυτιά στις διεκδικήσεις τους βάζοντας στη ζυγαριά του κόστους για το κράτος τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας. Γι’ αυτό άλλωστε από τη μία αφήνει τα σχολεία γυμνά απέναντι στον κορονοϊό και από την άλλη σε συνθήκες πανδημίας πολύ σχολαστικά φέρνει το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, κάνοντας το σχολείο πιο ταξικό, πιο ανισότιμο, περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση, για ομαλή ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Γι’ αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
 Τμήματα 15 παιδιών.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
 Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών-ών για όλα τα σχολεία με πλήρες ωράριο.
 Να προσληφθούν ενταγμένοι στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχολίατροι και νοσηλευτές.
 Διενέργεια μαζικών προληπτικών επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του κράτους.
 Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
 Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
 Μέτρα για ασφαλή μεταφορά των μαθητών όπου υπάρχει ανάγκη.
 Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του Κράτους σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό καθαριότητας (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κ.ά.).
 Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους.
 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών που διαμένουν σε δομές προσφύγων.
 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
 Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτήρια, αίθουσες και προσωπικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το