Τοπικά

“Η εξέλιξη στην υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο αποτελεί νίκη για τους εργαζόμενους”

“Μια ακόμη σημαντική νίκη συνολικά για τους εργαζομένους σημειώθηκε στην υπόθεση της συναδέλφισσας Δήμητρας Τσιαντάκη” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της καθαρίστριας από τον Βόλο που κατηγορείται για πλαστογράφηση του απολυτηρίου δημοτικού.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

“Η αναίρεση από τον Αρειο Πάγο της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου της Λάρισας, με την οποία της είχε επιβληθεί η εξοντωτική ποινή της 10ετούς κάθειρξης γιατί στην αγωνία της να ζήσει την οικογένειά της ως μια απλή καθαρίστρια παραποίησε το ενδεικτικό της Ε΄ Δημοτικού, αποτελεί δικαίωση του πανελλαδικού και μαζικού αγώνα των ταξικών σωματείων, ώστε να μην εκτελεστεί στην ουσία η φυσική της εξόντωση και παράλληλα να συκοφαντηθεί η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα μετά την αποφυλάκιση της Δήμητρας που δείχνει τη σημασία και τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού κινήματος στη σωστή κατεύθυνση, απέναντι μάλιστα σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που με συνέπεια και συνέχεια έχουν οικοδομήσει οι αστικές κυβερνήσεις.
Η υπόθεση της συναδέλφισσας πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις προσεχείς εκλογές και οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που καταθέτουν την ψήφο τους στην ενίσχυση και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, μαυρίζοντας τα κόμματα του κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους πιο αποφασιστικά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μέχρι την τελική νίκη, που θα είναι η επιστροφή της Δήμητρας στην εργασία της με πλήρη δικαιώματα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το