Τοπικά

“Η Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών να πάρει πρωτοβουλίες που θα ταρακουνήσουν το σαθρό τοπίο”

Σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση που αφορά την υπογραφή εκ μέρους του Σωκράτη Φάμελλου, λίγο πριν την αποχώρησή του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, απόφασης για καύση 9.000 τόνων RDF – SRF από την ΑΓΕΤ, θέτει με ανακοίνωσή της η τοπική συντονιστική επιτροπή Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς. Τα μέλη της Πράσινης Αριστεράς στη Μαγνησίας καταγγέλλουν για την απαθή στάση τους τόσο τα κόμματα, όσο τους τοπικούς βουλευτές και τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, καλώντας την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών να πάρει πρωτοβουλίες που θα ταρακουνήσουν το σαθρό τοπίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πολλά και παράξενα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Μαγνησία. Πριν από λίγες μέρες ο Αλμυρός πνίγηκε από διοξίνη και φουράνια από την φωτιά στη ΣΟΒΕΛ. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων για να σβήσει η φωτιά πριν ολοκληρωθεί το θεάρεστο έργο της με την καύση του σκραπ. Υπήρξε επιτόπια παρουσία περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και εντολή για σύγκληση σε συνεδρίαση του κλιμακίου , ελέγχου περιβάλλοντος. Πέραν τούτου ουδέν, καμία ενημέρωση για συμπεράσματα, μέτρα κ.λ.π.
Σαν να μην έφτανε αυτό ο Υπουργός περιβάλλοντος κ. Φάμελλος – προφανώς για να μην τον ξεχάσουμε – υπέγραψε λίγο πριν αποχώρηση ΤΟΥ, για καύση 9.000 τόνων RDF – SRF από την ΑΓΕΤ και θα εισαχθεί από την περιοχή της Πεσκάρα. Τίθενται μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που θα ….. ελεγχθούν όπως ελέχθησαν και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε….
Εγείρονται όμως μια σειρά από ερωτήματα:
• Γιατί χρειάστηκε ειδική άδεια από τον Υπουργό; Είναι πιο επικίνδυνο το υλικό;
• Η Περιφέρεια έχει ενημερωθεί για το τι αφορά η νέα αδειοδότηση, και τι σκοπεύει να κάνη;
• Ο Δήμος θα συνεχίσει να αδιαφορεί;
• Πότε θα ενημερωθούν οι Πολίτες για το τι συμβαίνει και από ποιον;
• Οι φορείς της Πόλης , οι αυτοδιοικητικές κινήσεις τι θέση παίρνουν;

Τα κόμματα ασχολούνται ακόμη με τις εκλογές και τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτές. Οι νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι μαζί με τους νέους βουλευτές ακόμη οραματίζονται και δεν πράττουν τίποτα. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερα πολύ σκέψη για να γίνει αντιληπτό από όλους τι μας περιμένει. Υπάρχει φυσικά και η κοινωνία των πολιτών που παρακολουθεί αμήχανη. Για ακόμη μια φορά η επιτροπή πολιτών κατά της καύσης θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα ταρακουνήσουν το σαθρό τοπίο.
Ευτυχώς που υπάρχει και αυτή!!!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το